desszert

2017.12.02. 16:16

Lepje meg családját egy isteni vaníliakrémes mandulatortával!

Igazán elegáns és különleges édesség.

A következő ínyencség még karácsonyi desszertnek is beillene ünnepi ízeivel: a finom vaníliakrém és a mandula tökéletes párost alkot. Próbálják ki a Fanny receptjét – nem muszáj karácsonyig várni, és a másfél órás pepecselést is biztosan megéri.

Vaníliakrémes mandulatorta

Hozzávalók (8 szelethez, egy szelet 615 kalóriát tartalmaz):

5 db tojás

125 g kristálycukor

125 ml habtejszín

175 g vaj + a formához

200 g darált mandula

1 ek sütőpor

200 g porcukor

50 g mandulapehely

1 A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját tegyük lábosba, vízgőz felett keverjük össze a cukorral. Ha sűrűsödni kezd, csorgassuk hozzá a tejszínt. Főzzük sűrű krémmé. Vegyük le a tűzről, néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni. Végül forgassuk bele a kézmeleg vajat és fedjük le folpakkal. Tegyük a hűtőbe.

2 A tojások fehérjét verjük kemény habbá. Forgassuk össze a mandulát, a sütőport és a porcukrot. Forgassuk hozzá a fehérjehab harmadát, majd kis adagokban a többi habot. Simítsuk a masszát kivajazott, 26 cm átmérőjű piteformába, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig.

3 Vegyük ki a süteményt, hagyjuk kihűlni. Ezután kenjük rá a krémet, majd szórjuk meg a tortát a mandulapehellyel.

Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!