konferencia

2017.10.16. 14:40

Magyar Női Unió: hiszünk az egyensúly megteremtésében

Az egészséges vidék és az ehhez hozzáadott női értékek, női szerepek állnak annak a konferenciának a fókuszában, amelyet a Magyar Női Unió (MNU) idén Debrecenben szervez meg a Vidéki Nők Nemzetközi Napja alkalmából. 

A konferenciát immáron harmadszorra rendezik meg Magyarországon, célja, hogy feltárja a vidéki élet jelenlegi kihívásait, és erre hazai és nemzetközi jó gyakorlatokkal és tapasztalatcserével válaszokat keressen.

“Mélyen hiszünk a testi, lelki és szellemi egyensúly megteremtésében és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ebben segítsünk elsősorban az agráriumban tevékenykedő hölgyeknek. Célunk, hogy eseményünkről mindenki olyan tudást és élményt vigyen haza, melyet a mindennapi életében használhat”

- hangsúlyozta Batthyány-Schmidt Margit, az MNU elnöke, a COPA-COGECA női bizottságának első alelnöke.

A rendezvénnyel a vidék fennmaradását, a biztonságos élelmiszer-előállítást, valamint az ebben kimagasló szerepet vállaló nőket szeretnék támogatni. A konferenciát idén is az Élelmezési Világnappal egy időben rendezik meg, ezzel is ráirányítva a figyelmet az éhezés elleni küzdelemre.

„A vidéki nők támogatásával nem csupán az életszínvonalukat javítjuk, de gazdasági lehetőségeiket is kiszélesítjük, így a vidéki területekről való elvándorlás egyik alapvető okát kezeljük”

– emelte ki Sophie Treinen, a FAO tudásmenedzsment szakértője a célok kapcsán.

Az ENSZ Közgyűlése – felismerve a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben tevékenykedő nők fontos és sajátos helyzetét – 2007-ben célul tűzte ki a falusi szegénység felszámolását és a Vidéki Nők Nemzetközi Napjának évenkénti megünneplését.

A konferencián részt vesz Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa és Dr. Papp László, Debrecen polgármestere is. A hazai szakpolitika és szakma kiválóságai mellett, Willemien Koning-Hoeve, a Copa-Cogeca Női Munkacsoportjának elnöke, Francesca Gironi, a Világ Gazdáinak Szervezete Női Munkacsoportjának tagja és Sophie Treinen, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) tudásmenedzsment szakértője osztja meg az érdeklődőkkel a nemzetközi tapasztalatokat és jó példákat.

A szakmai programok mellett, a szervezők egyéb érdekességekkel is készülnek. A konferenciát kísérő kiállításon megismerhetjük például Faludi Gabriella ékszertervező, Kósa Klára keramikusművész és Simon Ilona grafikus, könyvtervező művész alkotásait, a Bio-Fungi Kft. mellrák elleni kezdeményezését, a Mangalica Szövetség tevékenységét vagy a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji piacát is.

A konferencia október 16-17. között zajlik Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!