bababumm

2019.01.01. 14:00

Majd négyszázezer gyermek születik világszerte újév napján

A babák negyede Dél-Ázsiában jön világra.

Debrecen, 2017. február 15. Újszülöttek. Húsz éves születési rekord dõlt meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikáján, ahol százhetvennel több baba látta meg a napvilágot 2016-ban, mint egy évvel korábban. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) becslése szerint mintegy 395 ezer gyermek születik világszerte újév napján.

Az újévi babák negyede Dél-Ázsiában jön világra. A legtöbb gyermek, 70 ezer Indiában és 45 ezer Kínában. Utánuk következik Nigéria 26 ezer újszülöttel.

Magyarországon az év első újszülöttje, a kis Vanda Miskolcon jött világra édesanyja első gyermekeként. A baba és anyukája is jól vannak.

Az UNICEF közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy tavaly főként a megfelelő orvosi ellátás hiánya miatt mintegy egymillió gyermek meghalt születése napján és további 2,5 millió egy hónap alatt vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!