tervek

2020.11.04. 16:23

Manninger: a Balaton legjobb strandját alakítanák ki Keszthelyen

A kormány a Magyar Közlönyben múlt héten megjelent döntésével 400 millió forintot biztosít az előkészítésre és a tervezésre.

Keszthely, 2018. április 21. Nyárias meleg a keszthelyi strandon 2018. április 21-én. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Balaton legjobb strandját, a teljes partszakasz kihasználásával létrehozandó egyedi szabadidő, sport- és szórakoztató központ kialakítását tervezik Keszthelyen – közölte a város és térségének fideszes országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

Manninger Jenő elmondta: a kormány a Magyar Közlönyben múlt héten megjelent döntésével 400 millió forintot biztosít az előkészítésre és a tervezésre.

Az egész éves kikapcsolódási lehetőséget nyújtó központ beruházásának várható értéke mintegy ötmilliárd forint lesz – tette hozzá.

A képviselő kifejtette: a városi strand területét is kihasználó ötletek gyűjtése már elindult, az a cél, hogy a várhatóan 2022-ben induló beruházás révén a keszthelyi part ne csak nyáron, hanem egész évben vonzó legyen a turistáknak.

Nagy Bálint polgármester (Fidesz–KDNP) hozzátette: a Magyar Művészeti Akadémia tagjai és a Budapesti Műszaki Egyetem doktorandusz hallgatói építészeti javaslatokat készítenek, illetve a keszthelyiek és a civil szervezetek véleményére is kíváncsiak.

Az elképzelések szerint a több négyzetkilométernyi területen olyan fás-ligetes sétányt is kialakítanának, amely összeköti a keszthelyi Balaton-part létesítményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!