diagnózis

2017.08.20. 16:51

A mellrák öl – fontos a gyakori vizsgálat

Ennek a betegségnek a kockázata a kor előrehaladtával növekszik, ám a kínai szakemberek mégis azt tapasztalták, hogy az ottani páciensek tíz százaléka 35 évesnél fiatalabb.

A mellrákkal diagnosztizált kínai nők átlagosan 45-55 éves korúak, ami azt jelenti, hogy a nyugati országokban élő nőknél 10-20 évvel fiatalabb korban fejlődik ki náluk a betegség – mondta el a Kínai Rákellenes Szövetség mellrák bizottságának elnökhelyettese, Csang Csin. Az orvos hozzátette, hogy a páciensek több mint tíz százaléka 35 év alatti. Noha egyelőre csak az ázsiai országban végzett felmérést eredményét tették közzé; a hír gyakorlatilag minden nőt érint, világszerte a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos betegség.

A rákos megbetegedésekről szóló éves jelentés szerint Kínában évente 279 ezer új mellrákos megbetegedést diagnosztizálnak. A mellrákos esetek évi több mint két százalékkal nőnek.

Az időben diagnosztizált mellrákos esetek 95 százalékában a páciensek gyógyíthatók. A távoli vidéki térségekből azonban nem jutnak el a szűrésekre a nők, ezért a betegséget túl későn fedezik fel náluk.

„Fontos, hogy a nők önmagukon elvégezzék a vizsgálatot, de ez nem helyettesítheti a rendszeres szűrést. A fejlett orvosi technológia, a kezelés nemcsak a túlélésben játszhat fontos szerepet, hanem a páciens életének minőségét is befolyásolhatja a későbbiekben”

- hangsúlyozta Csang Csin.

Így kell végezni otthon a vizsgálatot:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!