bátor kihívás

2019.10.15. 18:00

Merész körutazásra biztat egyedülálló nőket egy influenszerlány

Pakisztáni körutazásra biztat egyedülálló női világutazókat Eva zu Beck, akinek történet a Forbes is megosztotta. Persze minden nőnek lehet bakancslistája a világ álom-úticéljairól, de hogy miért pont a világ 11. legveszélyesebb országát választotta zu Beck, ahol mindennaposak a gyerekek ellen elkövetett nemi erőszakok és gyilkosságok, az nehezen érthető.

Forrás: V4NA

Eva zu Beck, Instagram-influencer egyedül járta meg Pakisztánt és arra bátorít minden egyedülálló női utazót, hogy kövesse a példáját. Még a Forbes által is megosztott történet erős indulatokat váltott ki a hozzászólókból, akik emberrablást, erőszakos házasságot és iszlám térítést látnak a nyaralás fakultatív-programjai között. Zu Beck, aki 10 hónapot töltött az országban, így is azt állítja, hogy rövidesen első számú turistacélponttá válhat.

Pakisztánban a nők mindennapos meggyilkolása még csak nem is hírértékű, hiszen 2016-ban több mint ezer nőt mészároltak le az országban.

Nincs is jobb próbatétel, mint megjárni a GPI index szerinti 11. legveszélyesebb országot a világon, ahol a vállalkozószellemű hölgyek kipróbálhatják szerencséjüket egy izgalmas vakáció keretében. A GPI-indexek 1-5 pont között értékelik a különféle veszélyhelyzetek előfordulási gyakoriságát az adott országban, Pakisztán esetében ezek egyike sincs 50 százalékos esély alatt. (Annak, hogy az ember gyilkosság áldozatává válik, az esélye magasabb mint 50 százalék, azaz inkább igen, mint nem...).

Az ország természeti kincseit nem is lehet vitatni. Így gondolhatta az a 9 turista is, akik 2013-ban meg akarták mászni Pakisztán legmagasabb csúcsát. Az egésznapos túrázás után nyilván a jól megérdemelt pihenés következett volna, ha néhány tálib fegyveres nem akkor dönt úgy, hogy lemészárol 9 külföldit és 2 helyi lakost a hegyen.

De nem csak a sátorozás veszélyes, a szállodák sem jelentenek komoly védelmet, 2019 májusában szeparatisták ütöttek rajta egy hotelre, balszerencséjükre pont abban a hotelben foglaltak szállást 8 turista, akiket a támadók megöltek. Nyilván ez is benne van a pakliban, ha valaki Gwadar egyetlen 5 csillagos hotelében száll meg.

Fotó: V4NA

A hétköznapokat emellett egyéb robbantások és gyermekmolesztálási ügyek tarkítják és bár mindenkinek szíve joga eldönteni milyen kihívásokra vállalkozik, elképzelhető hogy a bungee-jumping vagy a sárkányrepülőzés biztonságosabb kikapcsolódás egy pakisztáni túránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!