Ha végre itt a nyár

2018.07.16. 11:12

Miért szeretik a szülők a nyári szünetet?

Édesapák és édesanyák vallottak arról, mi a jó a vakációban.

France, Mediterranean sea

Sok csodálatos gyermekkori emlékünk fűződik a nyarakhoz. Barátok, testvérek, unokatestvérek, az egész család együtt játszik és pancsol, bogyót szed, vagy kagylót gyűjt a tengerparton. A nyári gyerekfelügyelet miatt olykor bizony nehézségekkel szembesülő szülők így nemcsak a vakáció édes terheit, hanem igazi örömeit is megélhetik: el is mondták, hogy leginkább azért szeretik a nyári szünet időszakát, mert hatalmas kapcsolatépítő erő van benne.

A Huffington Post kérte ki a szülők véleményét a nyárról és a tervekről.

„Imádok a partneremmel és a gyermekeimmel lenni távol az otthonunktól, munkahelyi, háztartási kötelezettségek nélkül”

– mondta például Desi, aki családjával tavaly egy francia tó partján nyaralt, ahol a gyermekek egy nemzetközi gyermeksereggel együtt játszottak, úsztak és fociztak végeláthatatlanul. A friss levegőtől, a sok rohangálástól, játéktól jól meg is nőttek a nyár végére.

„Nagyon sokáig dolgozom, és nem látom a családomat annyit, amennyit akarom, így a mi kéthetes vakációnk nagyon különleges és ez segít át engem az azután jövő hónapokon” – mesélte Jim. A férfi és családja autóval indulnak neki a világnak, kipihenten érkeznek haza mindannyian, nevetnek, énekelnek, rossz vicceket mondanak egymásnak:

„újra megerősítjük a kapcsolatunkat”

– emelte ki.

„Idő. Ahogy nőnek, úgy érzed egyre erősebben, milyen kevés időtök van, mielőtt felnőnek.

A fiammal együtt töltött idő nagyon fontos nekem: a beszélgetések, az, hogy megnevettetjük egymást és együtt próbálunk ki új dolgokat.

12 éves most és minden nyáron tanul valami újat, biciklizni, úszni, merülni. Ebben az évben vízisíelni tanulunk együtt” – írta Tom.

„Szeretek a tengerparton lenni a gyermekeimmel, akármilyen is az idő. Nagyon szerencsések vagyunk, mert a szüleim Cornwallban élnek és órákat tölthetünk a parti sziklákon kúszva, kis pocsolyákban kutatva, rákokat gyűjtve, homokvárat, vagy nagy turistacsapda lyukakat építve” – lelkesedett Paula.

„Tavaly a Dorset mentén kempingeztünk. Egy egyszerű kötél lógott a folyó felett, a gyermekek fáradhatatlanul lengtek rajta és ugráltak róla a folyóba. Megyünk is vissza idén, és beszereztem egy vastag kötelet is” – mondta Arthur.

„Minden nyáron veszek egy olcsó medencét, minél nagyobb, annál jobb. Az ikreim imádnak a vízben játszani és én is szoktam benne hűsölni, ha adódik rá lehetőség.

Amit legjobban szeretek a nyárban, az a gyermekeimmel ücsörögni a szüleim hatalmas függőágyában. A gyermekeim forró hajának illata jelenti nekem a nyári szünetet”

– foglalta össze Jane.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy ilyenkor nincs iskola. „Az egész család lelazul és pihen. Gyakran egész délelőtt pizsamában maradunk. Alig várom!” – lelkesedett Catherine.

Forrás: Család.hu

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP / Jacques Pierre / hemis.fr / Hemis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!