meséljenek a fotók!

2018.05.12. 07:07

Milyen egy szuper apa?

Apák napja alkalmából fotópályázatot hirdet az UNICEF Magyarország 7-18 éves gyermekek számára, Szuperapa címmel - közölte a szervezet.

Az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF idén különleges módját választotta a június 17-i apák napja megünneplésének. Olyan fotópályázatot hirdettek gyerekek részére, amelyen bemutathatják, mit is jelent számukra az apukájuk.

„Mutasd meg, hogy milyen jó az apukáddal lenni! Hogy dob fel a levegőbe, hogy olvas neked esti mesét, hogy kísér el az iskolába, vagy akár fonja be a hajadat... Hogy barangoltok együtt az erdőben szarvasbogár-vadászaton vagy hogy játsszátok le az évszázad sportmeccsét. Mutasd meg, milyen neked a Szuperapa!” – olvasható a fotópályázat felhívásában.

„Azokat a szülőket köszöntjük ezen a napon, akik a gyermek egészséges testi-lelki fejlődése szempontjából ugyanúgy elengedhetetlenül szükségesek, mint az anyukák” – olvasható az UNICEF Magyarország közleményében.

Az apa szerepe az elmúlt évtizedekben nagyon sokat változott.

„Mára nem csupán egy minta, egy távoli alak, amelyet követni kell, hanem egy társ, aki segít megismerni, megérteni a világot, mutatja az utat, aktívan részt vesz a család hétköznapjaiban és már a születés pillanatától támogatja a gyermekek testi-lelki és szellemi fejlődését”- fogalmaz az UNICEF.

A beérkezett munkákat három korcsoportban (7-10 éves, 11-14 éves és 15-18 éves) értékeli a szakmai zsűri, amelynek elnöke Korniss Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas magyar fotográfus.

A pályaművek beérkezési határideje június 4. éjfél.

A pályázatra nevezett fotók bármilyen fényképészeti technikával és eszközzel készülhetnek.

A pályaműveket a pályázók postai (UNICEF Magyarország, 1077 Budapest, Wesselényi u. 16.) vagy elektronikus úton ([email protected]) is benyújthatják, bővebb információ a pályázat honlapján található.

Borítókép: Sunny studio/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!