recept

2019.08.09. 16:49

Minden érzékünket megbizsergeti az almás-karamellás desszert

Ez a fagyicsoda könnyedén maga mögé utasítja a legtöbb társát.

Forrás: Shutterstock

Az alma és a karamella legalább olyan jól megférnek egymás mellett, mint az alma és a fahéj. De gondolt már arra, mi lenne, ha mindezt összepárosítaná, megsütné és fagyival tálalná? Pedig a következő remek desszert pont ezt kínálja. Egyszerre édes és fűszeres, meleg és hideg. Nem véletlen, hogy ez a desszert maga mögé utasítja a legtöbb társát.

Karamellás alma fagylalttal

Hozzávalók:

4 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál cukor, ½ teáskanál fahéj, 5 alma, 10 karamellkocka, vaníliafagylalt, karamellöntet

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vágjuk fel és vágjuk be az almákat a videóban látható módon. Olajozzunk vagy vajazzunk ki egy hőálló edényt. Tegyük bele az almákat. Keverjük össze a vajat, a cukrokat és a fahéjat. Tegyünk az almák közepébe 2-2 karamellkockát, kenjük meg az egészet a fahéjas keverékkel és süssük 30 percig. Tálaljuk vaníliafagylalttal és karamellöntettel.

Forrás: Origo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!