Életstílus

2021.01.30. 17:23

Mintegy 600 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez

Az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt.

Budapest, 2020. november 29. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa adomány ad át Villás Katalin családjának a segélyszervezet adventi adománygyûjtését elindító rendezvénye után Budapesten 2020. november 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mintegy 600 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű adventi pénzadománygyűjtéséhez, és összesen több mint 232 millió forint gyűlt össze az akcióban.

A segélyszervezet tavaly 25. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjését, amely a szeretet.éhség. mottóról és a beleharapott mézeskalácsszívről ismert, és amelynek fókuszában most sem az ajándékozás, hanem a segélyszervezet egész éves szegénység elleni küzdelme állt, amelyet országos intézményhálózatán keresztül folytat az év 365 napján.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója a gyűjtés eredményét ismertető pénteki, budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a karácsonyi időszakban a beérkező adományok mintegy öt százalékát használták fel. Ennek során több mint 500, átmeneti otthonban élő, illetve a segélyszervezet látókörébe került gyermek kapott karácsonyi ajándékot, több száz élelmiszersegélycsomagot juttattak el a rászorulóknak, de segítették tüzelővel is a nehéz helyzetbe kerülteket, és öt napon át napi 500 adag meleg ételt adtak az „ünnepi szeretetvendégségben”.

Hozzátette: a beérkezett adományok túlnyomó részét, 95 százalékát ezúttal is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjainak működtetésére, fejlesztésére tudja fordítani a segélyszervezet. Ennek részeként többek között új gyermekfejlesztő központ jöhet létre Olaszliszkán, megújulhat és gyermekbarátabbá válhat a szolnoki és miskolci családok átmeneti otthonának udvara, illetve több hátrányos helyzetű településen is kisebb felújításokkal javulhatnak a körülmények a segélyszervezet „jelenlét pontjain” – mondta.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt: az adventi időszak közel 462 ezer alkalommal tárcsázták országszerte a számot, hívásonként, sms-enként 250 forintot felajánlva, összesen 115 729 000 forint értékben.

November 16. és december 24. között a Tesco-áruházak kasszáiban és online megvásárolható adománykuponokból 36 591 000 forint gyűlt össze. A magán- és vállalati adományokból 80 291 153 forint folyt be.

Hozzátette: az adománygyűjtés minden várakozásukat felülmúlóan sikerült, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudtak több, korábban bevált módon adományt gyűjteni.

Megjegyezte: az online adott adományok mennyisége 2020-ban megduplázódott, az emberek megtanulták, hogy mindent el tudnak intézni otthonról, így az adományozást is.

Borítókép: Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa adomány ad át Villás Katalin családjának a segélyszervezet adventi adománygyűjtését elindító rendezvénye után Budapesten 2020. november 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!