Egészség

2017.08.28. 13:25

Nem eszi a gyerek a zöldséget és a gyümölcsöt? Segítünk

Tippjeinkkel könnyen becsempészheti az ételekbe a burgonyát, a céklát vagy a banánt.

Sok szülő találkozik szembe azzal a problémával, hogy a válogatós gyerek egyszer csak megmakacsolja magát, és nem hajlandó megenni a zöldségeket és a gyümölcsöket. Ilyenkor jönnek jól a Mindmegette dietetikusának tippjei.

A gyümölcsöt ugyanis joghurtba, túrókrémbe, pudingba is elrejthetjük. Ha naponta 1-2 dl 100%-os gyümölcslevet is elfogyaszt a gyerek, akkor egyelőre semmi gond! Készíthetünk málnás turmixot, akár egy szelet főtt céklát is beleturmixolva.

Minden kicsi szereti a burgonyát, ha törve készítjük el, színesíthetjük főtt zöldségekkel, vagy megszórhatjuk csemegekukoricával. Ha a gyerek szereti a sajtot, akkor fondüt is készíthetünk, de mindig friss zöldségekkel tunkolják a sajtot!

Ha bolognai spagettit készítünk, ne csak paradicsompürét használjunk hozzá, hanem finomra reszelt répát is főzzünk a szószba. A legtöbb gyereknek megvannak a kedvenc zöldségei és gyümölcsei, az ízlésük pedig a korral együtt változik.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!