Téligumiteszt

2017.10.18. 13:13

Nem okoztak csalódást az abroncsok

Nyolcféle abroncsot vizsgáltak, ezek közül csupán egy volt, amelyik nem kapott megfelelő értékelést. A legjobb eredményt a Dunlop Winter Sport 5 SUV abroncs érte el.

A Ford Kuga szabadidő-autó segítségével végezték idei téligumitesztjüket a GTÜ, az ACE és az ARBÖ autósklubok és szervezetek. A 235/55 R17-es méretű abroncsok havas-jeges próbáját Svédországban, a többi mérést pedig a Contidrome tesztpályán tartották meg – olvasható az automotor.hu oldalon.

Nyolcféle abroncsot vizsgáltak 15 próbán, és ezek közül csak egy végzett közepes minősítéssel, a többi mind „Nagyon ajánlott” vagy „Ajánlott” lett a végén. A legjobb eredményt a Dunlop Winter Sport 5 SUV abroncs érte el, a második helyen végzett a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1-es abroncs, amellyel különösen rövid fékutat értek el nedves aszfalton. A harmadik a Continental Winter-Contact TS 850 P lett.

Az összes, tesztelt szabadidő-autók számára kifejlesztett téli abroncsról elmondható, hogy száraz útfelületen nem képesek kiemelkedő fékutat biztosítani, a 45,7-48,2 méteres fékút 100 km/h-s sebességről azt jelenti, hogy jobban teszik a sofőrök, ha ezekkel az abroncsokkal kerülik a sportos vezetési stílust.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=8Oj_LpYz5c4

Borítófotó: Tschovikov/GTÜ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!