egyszerű és nagyszerű

2017.10.28. 09:00

Nemezeljen mosógépben!

Ha szeret kézimunkázni, ezt is érdemes kipróbálnia.

Filcezhető vagy maradék gyapjúfonalból ugyanis egyedi tárolót, bútorhuzatot, sőt akár kutya- és cicakosarat is köthet, horgolhat.

A végleges méretnél 30-40%-kal nagyobbra készített darabot 40 fokon, normál mosószerrel mossa ki. Színfogó kendővel együtt tehet mellé farmert, színes ruhát vagy törülközőt. Ne használjon takarékos vagy rövid programot, sem öblítőt! A kívánt méret eléréséhez ismételje meg a mosást – esetleg magasabb hőfokon. A nemezelt darabot ne centrifugázza, csak nyomkodja ki egy törülközőben. Formára igazítva, fektetve hagyja megszáradni. (Mélyedést az öklével tud kialakítani.)

A továbbiakban a filcezett darabot langyos vizes kézzel, gyapjúmosószerrel mossa, máskülönben tovább zsugorodik. Áztatni, dörzsölni, facsarni nem szabad. Langyos vízben, öblítőszerrel öblítse!

A gyapjúfonal filcezve is jó tartású és szennytaszító tulajdonságú. Ezért a cica- vagy kutyakosarat elegendő időről időre jól kiporolni.

Borítókép: l i g h t p o e t / Shutterstock.com

Címkék#némez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!