Teqball

2018.04.21. 12:15

Olimpiai sportággá tennék a magyar fejlesztésű labdajátékot

Nagy érdeklődés mellett mutatkozott be a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) a SportAccord konferencián Bangkokban. A szervezet a szokásos éves közgyűlését tartotta a héten, és mellette bemutatkoztak a világ minden tájáról érkező sportágak is.

Tusnádfürdõ, 2017. július 19. Teqball-t játszó fiúk a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2017. július 20-án. MTI Fotó: Veres Nándor

A kiállítás legnagyobb sikerét a magyar fejlesztésű Teqball aratta. A sportág standjánál többek között a kiemelt budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs és a Teqball világbajnok nagykövete, a labdarúgó Christian Karembeu várta az érdeklődőket – közölte a magyar delegáció.

A Teqball alapítói – Huszár Viktor, Borsányi Gábor és Gattyán György – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival is egyeztettek, ahol szóba került az egyre népszerűbb sportág olimpiai programba való felvétele is. Az alapítók korábban többször is kinyilvánították, hogy mielőbb az olimpiai sportágak között szeretnék látni fejlesztésüket.

A világbajnok és aranylabdás Ronaldinho brazil válogatott labdarúgó (b) teqballt játszik a sportágat bemutató budapesti rendezvényen 2016. októberében
MTI Fotó: Kovács Tamás

A teqballt egy hajlított pingpongasztalon játsszák a lábteniszhez hasonlóan, ketten, négyen, vagy speciális szabályok szerint akár többen is részt vehetnek benne.

A SportAccord ernyőszervezet, amely az olimpiai és nem olimpiai sportágakat, sportszervezeteket, illetve a multisportesemények szervezőit foglalja magában. A SportAccord létrehozását 1921-ben Paul Rousseau, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) főtitkára indítványozta azért, hogy legyen egy olyan sportszövetségi szervezet, amely kedvezőbb pozícióból folytathat párbeszédet az olimpiai bizottsággal.

Borítóképünkön Teqballt játszó fiúk a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 20-án

MTI Fotó: Veres Nándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!