buli és munka

2019.04.18. 09:49

Önkéntes Mentorokat keresnek a Szigetre

A Fesztivál Önkéntes Központ tavaly 1000 önkéntessel dolgozott együtt a Szigeten. Idén még több jelentkezőt várnak. A Mentor program során olyan középvezetőket képeznek, akik gond nélkül irányítják a rájuk bízott önkéntesek munkáját.

Budapest, 2018. augusztus 11. Zászlóparti a nagyszínpad elõtt a 26. Sziget fesztivál negyedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 11-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Az ideális mentor jelölt szeret emberekkel foglalkozni, kihívásként tekint a problémákra, szakmai vagy személyes fejlődésre vágyik. A feladat egy nagyjából 30 fős, önkéntesekből álló csapat koordinálása, már az előkészületi munkák során, egészen a fesztivál végéig. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az önkéntesekkel, gondoskodnak arról, hogy mindenki megérkezzen a rendezvény helyszínére és elkezdhesse önkéntes tevékenységét.

A szükséges felkészülést és a korábbi évek tapasztalatait egy képzés keretén belül adjuk át, az ezen való részvétel ingyenes, de kaucióhoz kötött.

A jelentkezéseket 2019. 04. 26. 12:00-ig várják a www.hellomentor.org/mentorkepzes oldalon.

A HelloMentor képzés felépítése:

Május 1. Válogató nap

Különböző játékos, problémamegoldó feladatokkal mérik fel a jelentkezők készségeit. A nap végén kiderül, kik azok a tehetséges mentorok, akik nélkül nem lesz fesztiválszezon 2019-ben.

Május 28-31. Hello! Fesztivál

Bevezetés a mentorság kulisszái mögé, kompetenciafejlesztő képzés keretében.

Első fesztivál

A jelentkezőknek kötelező a részvétel önkéntesként az alábbi fesztiválok egyikén: VOLT Fesztivál, Balaton Sound, EFOTT.

Július 20. – konzultációs nap

Feladatkör-specifikusan átbeszélik a teendőket és felkészülnek a Sziget Fesztiválra.

Sziget Fesztivál

Mentorként való részvétel az ország legnagyobb könnyűzenei fesztiválján!

Szezonzáró

A fesztiválok elcsendesülésével, ünnepélyes keretek között lezárása a HelloMentor Képzésnek.

Borítókép: Zászlóparti a nagyszínpad előtt a 26. Sziget fesztivál negyedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 11-én.

MTI / Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!