maradj aktív

2020.06.23. 11:21

Online edzéssel ünneplik az olimpiai világnapot

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a világ legnagyobb online edzését szervezi a sport és az olimpizmus keddi ünnepnapján.

This handout picture released by International Olympic Committee (IOC) on June 10, 2020 shows IOC president Thomas Bach holding a press conference under the Olympic rings following a executive board meeting at the IOC's headquarters in Lausanne, on June 10, 2020. - Olympic chief Thomas Bach on May 10, 2020 refused to be drawn on athletes taking a knee in protest against racism, insisting the body representing them must explore ways they can express themselves "in a dignified way". Many sportspeople across the globe have made a kneeling protest to pay homage to George Floyd, a black American killed by a white US policeman in May, in an act described as anti-racist solidarity. (Photo by Greg MARTIN / OIS/IOC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / IOC/ GREG MARTIN" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / IOC / OIS

Fotó: Greg Martin

A NOB élő, Instagramon és az Olympic Channelen elérhető, számos olimpikont felvonultató tréninggel készült a június 23-i világnapra.

Amióta a koronavírus-járvány otthonmaradásra kényszerítette a világot és a tokiói játékokat el kellett halasztani,

több mint 50 ország közel ötezer olimpiai sportolója vett részt a NOB #StayStrong, #StayActive és #StayHealthy kampányában,

amelynek keretében napi edzéseket tartottak, tippeket és trükköket osztottak meg az egészség megőrzése érdekében, az ép testben ép lélek jelmondat jegyében. A különböző digitális anyagok 243 millió emberhez jutottak el, a 2020-as olimpiai világnap pedig új szintre emeli a kampányt – olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján.

„Az olimpiai világnap ünneplése merőben eltér az előző évekétől, ugyanakkor üzenetünk, miszerint a sport ereje reménnyel és optimizmussal tölt el mindenkit, még fontosabb.

Gyűljünk össze és használjuk a sport erejét az elhalasztott 2020-as tokiói olimpiai játékok előkészítésére, az emberiség szolidaritásának és ellenállásának megnyilvánulására” – idézte az olimpia.hu oldal Thomas Bach NOB-elnököt.

A programok népszerűsítésében az egész olimpiai mozgalom részt vesz, a NOB és partnerei, beleértve a tokiói, pekingi, párizsi és Los Angeles-i szervezőbizottságokat, a nemzetközi szövetségeket és a szerződött közvetítőket, mind arra buzdítanak, hogy minél többen vegyenek részt a virtuális edzésen.

Az olimpiai világnapot 1948-ban ünnepelték először a modernkori olimpiai mozgalom 1894. június 23-i születésére emlékezve. A cél az, hogy kortól, nemtől vagy fittségtől függetlenül mindenki sportoljon és részesévé váljon az olimpiai értékeknek.

„Egy csónakban evezünk. A globális koronavírus-járvány miatt mindannyiunkat nagy bizonytalanság vesz körbe a jövőt illetően” – mondta Thomas Bach, hozzátéve, hogy a nehéz időkben különösen szükség van az olimpiai értékekre, a barátságra, a tiszteletre és szolidaritásra.

„Az olimpiai láng a fény annak a sötét alagútnak a végén, amelyen most haladunk át. Ezt az üzenetet közvetítjük az olimpiai világnapon. Maradjatok erősek, aktívak és egészségesek!

Az olimpia szellemében kívánok mindenkinek csodálatos 2020-as olimpiai világnapot” – zárta üzenetét a NOB első embere.

Borítókép: Thomas Bach, a NOB elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!