foltok és grimaszok nélkül

2019.12.26. 08:10

Praktikák a meghitt ünnepi fotókhoz

Ha az alábbi javaslatokat betartja, a jó hangulat a fényképek elkészülte után is megmarad.

Forrás: Shutterstock

Fotó: gpointstudio

Egy egyszerű fényképezőgéppel szinte lehetetlen szép képeket készíteni, ha csak a gyertyák égnek az ünnepi asztalon. Nyugodtan kapcsolja fel a lámpákat, és használja a vakut is, így elkerülheti, hogy sötét árnyék vetüljön az arcokra – írja cikkében a Vasárnap Reggel.

A túl közelről készített képeken a látószög miatt eltorzulhat a szereplők arca. Inkább tegyen egy lépést hátrafelé, és használja a zoom funkciót, így valószínűleg a családtagok is fesztelenebbül tudnak viselkedni, mint ha „rájuk tapad” a fényképezőgéppel.

Ne sajnálja rá az időt, hogy a család minden tagját odaterelje a karácsonyfa elé, és gondosan beállítsa a kompozíciót! Ezt a fotót lehetőleg még az ajándékozás előtt készítse el, különben a művészi összevisszaságban heverő csomagolópapír-maradványok tetején fog állni a rokonság...

Ha szeretné megörökíteni a gyerekeket az ajándékok kibontása vagy játék közben, ne felülről fotózza őket, hanem üljön vagy guggoljon le a közelükben.

Erre figyeljen még

Senkinek sem előnyös, ha evés közben fotózzák, ezért a vacsora idejére inkább tegye le a kamerát.

Ha az ünnepi fényeket és hangulatokat szeretné megörökíteni, mindig állítsa le valahova a gépet, így nem csak elmosódott foltok lesznek a képen. Ilyenkor ne használjon vakut.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!