védettség

2021.05.12. 19:45

Pünkösdkor akár 80 százalékban is megtelhetnek a hazai szállodák

A vidéki szállodákban 70-80 százalék közötti foglaltság várható pünkösdkor az előfoglalások adatai alapján – mondta Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az MTI-nek szerdán.

20210429 Mórahalom Készülnek a nyitásra az Elixír hotelben. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Hozzátette: folyamatosan van érdeklődés, foglalnak is a vendégek, teltház azonban nem lesz. Úgy vélte, hogy a háromnapos hétvégéig még hátralévő kicsit több mint egy hét alatt ez nem fog változni jelentősen, bár bíznak abban, hogy még többen terveznek utazást. Megegyezte:

sokakat visszatart, hogy bár az oltást megkapták, még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ami szükséges a szállodai tartózkodáshoz.

Kitért arra is, hogy a teljes májusi hónapban átlagosan 28-38 százalék közötti kihasználtsággal üzemelnek a magyarországi szállodák. A nyári hónapok közül júniusra eddig 30 százalékos az előfoglalások aránya, július-augusztusra is van érdeklődés. A külföldi turistákkal még nem számolhatnak, közben a külföldi piacok fokozatosan nyílnak meg a magyarok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!