Fesztivál

2017.07.17. 17:27

Rekord látogatottsággal zárt az EFOTT

Több mint 111 ezren látogattak el idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT), amelyet július 11. és 17. között rendeztek meg Velencén.

A szervezők mind az időjárás, mind a látogatószám tekintetében sikeresnek értékelték a rendezvényt. Beszámolójuk szerint a hat naposra hosszabbított fesztivál kulturális programjai közül a stand-up és a színházi előadások, a turisztikai lehetőségek sorából a lovaskocsis túrák iránt volt a legnagyobb érdeklődés, de sokan tanultak szárazjégen korcsolyázni és wakeboardozni is.

Az EFOTT látogatóit a bűnmegelőzési szervektől kezdve az ifjúságnevelő programokon át a legkülönbözőbb politikai szerveződésekig számos nappali előadás, bemutató és beszélgetés várta. Hab- és colorparty, játékok, vetélkedők, adrenalinfokozó vidámpark ugyanúgy rendelkezésre állt, mint vízparti elfoglaltságok vagy főzési lehetőségek. Az idei fesztivál külföldi fellépői közül Sean Paul, valamint a Hurts és Tinie Tempah vonzották a legtöbb látogatót; míg a több mint kétszáz magyar fellépő közül a közlemény a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis és az Anna & the Barbies koncertjeit emelte ki.

Mint felidézték, 2016-ban a több napos vihar visszavetette a látogatottságot, idén azonban sikerült meghaladni a 2015-ös, 103 ezres látogatószámot, így a 111 ezer 711 fesztiválozóval újabb rekordot döntött az EFOTT.

A 2018-as EFOTT helyszínéről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek, várhatóan az ősz folyamán derül ki, Velencén vagy más településen rendezik-e meg a fesztivált – árulták el a szervezők.

Címkék#rekord

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!