SmartBin

2021.04.18. 19:10

Székesfehérvári diákok környezetvédelmi projektjéről tájékozódott Kásler Miklós

Székesfehérvári diákok környezetvédelmi kezdeményezéséről tájékozódott az emberi erőforrások minisztere; Kásler Miklós a SmartBin Székesfehérvár projektről szóló beszélgetést vasárnap a hivatalos Facebook-oldalán rendkívül inspirálónak nevezte.

Forrás: Facebook

Fotó: Kásler Miklós

A miniszter bejegyzésében azt írta, a héten beszélgetést folytathatott a projekt kezdeményezőivel, három gimnazista fiatallal, akik a koronavírus-járvány okozta kihívások mellett tudták életre hívni szemléletformáló környezetvédelmi versenyüket.

A székesfehérvári diákok eddig elvégzett munkáját jól mutatja, hogy a projekt támogatói között ott van Székesfehérvár önkormányzata, a Nemzeti Színház, sportklubok és ismert vállalatok is – tette hozzá.

Kásler Miklós úgy fogalmazott: a projektbemutatóval egybekötött beszélgetés ismét rávilágított arra, hogy a fiataljaink képességei és az előttük álló lehetőségek valóban határtalanok. Egyben további sikereket kívánt a csapatnak.

 

A SmartBin egy környezetvédelmi verseny és kezdeményezés, amelynek fő célja az, hogy bemutassa a fiatal korosztály számára a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságát. A verseny során szelektív hulladékgyűjtő-edényeket helyeznek ki a város különböző pontjaira, ezekbe kell a résztvevőknek kidobniuk a szemetet, és erről egy képet kell készíteniük. A képet fel kell tölteni a Székesfehérvár applikációra és már versenybe is szálltak. Az alkalmazáson a versenyzők egymás képeit lájkolhatják, a legtöbb lájkot gyűjtők nyereményekben részesülnek.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!