komplex kikapcsolódás

2019.12.27. 12:30

Szilveszterkor is telt ház várható a szállodákban

Csak Budapesten több tízezer turista tölti az év utolsó napjait – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke

Forrás: Shutterstock

Fotó: VGstockstudio

Míg a vidéki szállodákban inkább magyarok pihennek, addig a fővárosi hotelek külföldi turistákkal vannak tele – tette hozzá az M1 pénteki műsorában.

A foglalásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy

sokan már a kijelentkezéskor lefoglalják a jövő évi szilveszteri nyaralást, így nem meglepő, hogy az ünnep előtt alig lehet szabad szobát találni.

A magyar szállodák egy részének olyan törzsvendégeik vannak, akik évről évre náluk szállnak meg karácsonykor és szilveszterkor – jegyezte meg.

Elmondta:

az előzetes adatok alapján azt lehet mondani, hogy szinte teljes telt ház volt karácsonykor Budapesten és a vidéki nagyvárosok szállodáiban is.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok bárhova utaznak, komplex kikapcsolódást keresnek. A vendégek a wellness mellett igénylik a legjobb ételeket, programokra is kíváncsiak, emellett, főképp a karácsonyi időszakban, keresik a gyerekprogramokat is – fűzte hozzá Flesch Tamás.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!