egészséges életmód

2017.09.19. 19:21

Színes felhozatal várja az Újbudai EgészségPartra látogatókat

Családi programokkal, életmódvezetési tanácsokkal, kézműves-foglalkozásokkal, futóversennyel és ismert fellépőkkel készülnek a szervezők.

A rendezvényt a XI. kerületi önkormányzat és a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) közösen szervezi. A hétvégi programot bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatóról beszámoló közleményt a Ficsak juttatta el az MTI-hez.

A közleményben idézik Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt, aki a sajtótájékoztatón a család és a közétkeztetés szerepét emelte ki az egészséges táplálkozás kialakításában. Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a család már a gyermek kiskorától kezdve nagy hangsúlyt fektessen a tudatos táplálkozásra.

Az egészséges táplálkozás kialakításában a kormánynak a közétkeztetésen, valamint az iskolai büfék kínálatán keresztül van szerepe – tette hozzá.

A XI. kerületi Feneketlen-tó melletti rendezvényre az egészséges életmódhoz kötődő családi programokkal, szűrővizsgálatokkal, dietetikával, életmódvezetési tanácsokkal, kézműves-foglalkozásokkal, futóversennyel és ismert fellépőkkel készülnek a szervezők. Stahl Judit egészséges és finom ételeket készít, Rubint Réka pedig megmozgatja a résztvevőket – idézték a dokumentumban Király Nórát, a Ficsak alapítóját, a XI. kerület alpolgármesterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!