Belső energia

2018.04.26. 12:31

Taoista tai chi: a hangsúlyt az egészség megőrzésére helyezi

Jótékony hatása többek között kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és az egyensúlyérzék javítására, az erő és a rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére.

Employees of Shandong Dong-e E-Jiao Group practise Tai chi to mark National Fitness Day which falls on August 8 every year in Dong'e county, Liaocheng city, east China's Shandong province, 5 August 2017. August 8 marks National Fitness Day in China.

Fotó: Imaginechina

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság tagjai ebben az évben újra a szabadban is gyakorolják a tai chit egészségük megőrzése és javítása mellett azzal a céllal, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel az ősi kínai mozgásformával. A hazai rendezvénysorozat idei első bemutatójára Sopronban kerül sor.

A Társaság legnagyobb szabadtéri programja, az Awareness Day: ilyenkor az alapító Moy Lin Shin mester kezdeményezése nyomán a tagszervezetek 26 országában, több ezer fő részvételével tartanak nyilvános bemutatókat.

A soproni bemutatót idén májusban a nemzetközi Társaság központi, kanadai rendezvényével egy időben tartják, így a helyi tai chizók szó szerint együtt fognak mozogni a Toronto egyik nagy, központi terén gyakorló százakkal.

Ezt az eseményt több hasonló fogja követni országszerte több városban (Győr, Budapest, Eger), ahová a Társaság szeretettel vár minden érdeklődőt.

A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi különlegessége, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi. Jótékony hatása többek között kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és az egyensúlyérzék javítására, az erő és a rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére.

A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti.

További információ: www.taoistataichi.hu

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!