télen is gyönyörű

2017.11.21. 15:22

Törik, reped, rágja? – Ne tegye, olvassa el a körömkisokost!

Ahogy a bőr, a haj, úgy a körmünk is más törődést igényel ebben az évszakban, mint például nyáron.

A köröm, mivel már nem élő szövet, eleve fokozott védelmet igényel. Ha megsérül a körmünk, az nagyon lassan, és hosszadalmasan regenerálódik, elsősorban úgy, hogy kinő az új szaruréteg.

Vannak olyan speciálisan a körömre jó hatást gyakorló anyagok, amelyek révén az állandó védelem garantált, ilyen az olívaolaj, a kókuszolaj, – mely utóbbi az egész testre alkalmazható.

Itt még nincs vége a listának, a levendula, a ricinusolaj, a citrusfélék megfelelő kombinációja is csodákat tesz a nők kezének ékességével.

Ezeket vagy belekeverjük valamilyen semleges, lehetőleg gyógyszertárban kapható, illatanyag-mentes hidratálókrémbe, de meg is vásárolhatjuk a gyári készítményeket.

Meglepő lehet, de sokan esküsznek az állandó lakkozásra, amiben lehet némi igazság is, elsősorban fodrászok tapasztalták meg, hogyha állandóan lakkozzák a körmüket, nem törik annyira, mint amikor „csupaszon” érte a kezüket, körmüket a rengeteg víz és vegyszer.

Nem lehet elégszer elismételni, hogy körömlakk-lemosóból az acetonost érdemes választani, noha a csillámlakkot gyakorlatilag lehetetlen vele lemosni, lehet kapni kimondottan olyan alapozólakkot, amelyet a rákent körömflitterrel együtt le lehet húzni.

Természetesen a táplálkozás sem mindegy: okozhatja étkezési zavar is a köröm töredezettségét, merevségét, ugyanis ilyenkor a kalciumbevitel nem megfelelő, és a B, D, E-vitamin hiány még jobban rásegít erre a kellemetlen tünetre.

Borítókép: AFP

 

Címkék#köröm

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!