Szépség

2017.08.16. 10:45

Újítsa meg a külsejét!

Szeretné feldobni a frizuráját? Igaza van, hiszen egy jól megválasztott tónussal sokat változtathat a megjelenésén.

Íme néhány jó tanács a Fanny magazin legfrissebb számából ahhoz, hogy tökéletes legyen az összhatás.

Kíméletes módszer

A színezők nem károsítják a tincseket, hiszen a tartós hajfestékkel ellentétben ezek a szerek nem tartalmaznak előhívó anyagokat, például hidrogén-peroxidot. Kívülről rakódnak rá a hajszálakra, és új réteget képezve változtatják meg a tincsek színét. Általában ápoló hatóanyagokat is tartalmaznak, amelyek szép csillogást kölcsönöznek a frizurának. A hajfesték ellenben a szálak belsejében hat, ezért könnyen tönkreteheti a hajat. Ha tartós és drasztikus színváltoztatást szeretne elérni, érdemes inkább fodrászhoz fordulnia.

Milyen gyakran fesse?

Attól függ, hogy milyen időközönként mos hajat, ugyanis a szín minden egyes alkalommal veszít az intenzitásából. Ha mindennap átöblíti tincseit, két-három hetente ajánlott újraszíneznie a haját, ám ha legfeljebb hetente kétszer mos hajat, hathetente is elég felfrissítenie a színt.

Hosszan tartó ragyogás

Színezett haj esetén mindenképpen ajánlott ápoló hatású készítményeket is használni. A balzsamok pótolják az elveszett nedvességet, és regenerálják a szálakat. Erősen igénybe vett hajnál minden harmadik mosás után célszerű pakolással is kényeztetni a tincseket.

Állandó utánfestés?

Ha az eredeti hajszínétől elütő tónust választ, a lenövés is sokkal feltűnőbb lesz. Válasszon inkább egy-két árnyalattal sötétebb vagy világosabb színt, így az összhatás is természetes lesz. A melírozás is jó megoldás lehet, mivel ezzel anélkül változtathat a hajszínén, hogy hathetente az egészet újra be kellene festenie. A melírozott hajkoronán ugyanis kevésbé látszik a lenövés.

Szőkés hatás

Milyen eredményt szeretne elérni? Világosítani kívánja a haját úgy, hogy ne legyen csíkos? Akkor a fodrász az eredetinél néhány árnyalattal világosabb színt használ majd, hogy az árnyalatok szépen egymásba olvadjanak. Amennyiben feltűnőbb frizurát szeretne, az eredeti hajszínénél lényegesen világosabb tónusokkal is kísérletezhet. Ha az a célja, hogy a haja olyan legyen, mintha a nap szívta volna ki, akkor csak a tincsek végét kell szőkítenie.

Életteli tónusok

Elkerülhető a „parókahatás”, ha különböző árnyalatok tarkítják a frizuráját, és nem egységes színűre festi az egészet. Először csak a töveket színezze, majd szedje szét nagyobb tincsekbe a haját, és csak minden másodikat fessen be.

Mikor nem ajánlott a hajfestés?

Akkor természetesen tilos, ha a fejbőr irritált, vagy például gyógyuló seb van rajta. Fokozott óvatossággal szabad hajat festeni, ha a fejbőrön anyajegy van: mindig oda kell figyelni, hogy fésülés, festés közben ne sértse meg. Terhesség alatt érdemes kivárni a második trimeszter kezdetét, és ilyenkor is inkább hajszínezőt, ammóniamentes vagy hennás hajfestéket választani, még ha a kutatások szerint a hajfestés nem okoz is rendellenességeket a magzatnál. Menstruáció alatt nem tilos a művelet, de előfordulhat, hogy a szín kevésbé lesz élénk és tartós.

(Borítókép: Pixabay)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!