ajándékokat is kapnak

2018.12.07. 19:04

Ünnepi programokat szervez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A 3200 nehéz anyagi körülmények között élő gyermek többek közt birtokba veheti az Országházat és színházi előadáson vehet részt.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Országgyűlés és az NGYSZ újra közösen szervezi meg az Országházi Gyermekkarácsony című programot, amelyre 800 nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról. Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az épület termeit.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást. A négyórás program nyolc helyszínen zajlik, a program végén pedig az Országgyűlés elnöke és az NGYSZ elnöke ajándékokat ad át a résztvevőknek.

Háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket látnak vendégül december 10-én különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen, amelyet az NGYSZ huszonhetedik éve rendez Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. A WestEnd City Center Cinema City mozitermében fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, a szervezők pedig ajándékokkal is várják a gyerekeket.

Az NGYSZ és az MKB Bank meghívására 1500, az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező, nehéz anyagi körülmények között élő gyermek tekintheti meg A diótörő című mesebalettet az Erkel Színházban december 16-án. A Karácsonyi Gyermekgálát 21. alkalommal rendezik meg, eddig összesen 27 ezer gyermek vehetett részt a programon.

Az állandó karácsonyi rendezvények idén kiegészülnek a Madách Művészeti Iskola és Sárközi Gyula jóvoltából a Bogármesék című előadással is, amelyre 600 gyermeket hívnak meg különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből és gyermekintézményekből december 12-én a RAM Colosseumba.

Borítókép: az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonya 2016. december 17-én.

Forrás: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!