a szépség sava-borsa

2017.08.25. 16:12

Válasszon kozmetikumot a konyhából

Elég néhány kanál olívaolaj vagy egy kevés kristálycukor is: megmutatjuk, hogyan varázsolhat az élelmiszerekből csodás szépségelixíreket!

Paradicsom és olívaolaj

Az arcbőr szépségéért

Ha van otthon kristálycukor, méz, olívaolaj és paradicsom, akkor tökéletes wellnesskezelésben lehet része.

Kezdje az arcradírozással: keverjen össze 2 evőkanál kristálycukrot annyi olívaolajjal, hogy jól kenhető masszát kapjon. Dörzsölje át vele a bőrét, hagyja rajta pár percig, majd alaposan öblítse le.

Ezután kenjen paradicsomos-mézes pakolást az arcára. Ez hidratálja majd a bőrét, és meggátolja a mitesszerek, pattanások kialakulását. Pürésítsen 2 db paradicsomot, öntsön le róla egy kis levet, vegyítsen el benne 1 teáskanál mézet, majd az egészet keverje át még egyszer. Vigye fel az arcára, hagyja hatni nagyjából 10 percig, majd mossa le.

Méz és banán

A hajspecialisták

A száraz, töredezett tincsekre is tartogat egy-két csodaszert a természet.

Nagyon hatásos például a mézes-tojásos pakolás! Keverjen össze 1 ek mézet, 1 db tojássárgáját és 1 tk citromlevet, majd hajmosás után kenje a nedves hajára az elegyet. Tekerje be a tincseit egy törülközőbe, és legalább 10 percig hagyja hatni a pakolást, mielőtt lemosná.

Csak a hajvégei töredezettek? Kényeztesse a tincseit banános pakolással. Pürésítsen 1 db banánt, majd keverje össze 1 evőkanál olívaolajjal. Kenje be az eleggyel a tincsek végét, hagyja hatni 10 percig, majd mossa le. Extra-tipp: Ha egy kis mézzel tovább hígítja, arcpakolásnak is tökéletes a banános massza.

Tejszín és mandulaolaj

Egészséges krémfürdő

Zsírsav- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően a mandula és a tejszín is selymessé és puhává teszi a bőrt.

A mandulaolaj tusfürdőként is használható – mint azt a Fanny magazin is megírta. Öntsön belőle egy keveset a tenyerébe, és kenje be vele magát zuhanyozás közben. Egy kis ideig hagyja hatni, majd öblítse le.

Nagyszerűen ápol a tejszínes fürdő is. Keverjen össze 250 ml tejszínt 1 evőkanál olívaolajjal, adjon az elegyhez egy kevés fürdőhabot, majd öntse a keveréket a fürdővizébe.

Tej és cukor

Selymes végtagok

Ne feledkezzen meg a kezeiről és a lábairól sem! A tejes-cukros bőrradír tökéletes ápoltságról gondoskodik, a hozzávalók pedig, biztos, hogy az ön konyhájában is megtalálhatók.

Keverjen össze 2 evőkanál kristálycukrot 1 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál tejjel. Masszírozza a keveréket 5 percig a lábfej és a kéz bőrébe, majd alaposan mossa le a maradékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!