férfiak kizárva!

2019.09.26. 17:45

Van egy spanyol szálloda, ahol csak nők szállhatnak meg

Egyre inkább terjed az egyedül utazás divatja, azonban nőként az egyik legnagyobb kihívást az jelenti az ilyen esetben, hogy biztonságos szálláshelyet találjon a úton lévő.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ekaterina Iatcenko

Már van a kínálatban csak nőknek szóló csoportos utazás, kalandtúra és városnézés, sőt, olyan magánszigetek is, ahová csak a gyengébbik nem képviselőit engedik be – most pedig egy olyan hotel is nyílt, ahol kizárólag nők szállhatnak meg – írja a Travel+Leisure cikke alapján a Travelo.

Mallorca szigetén a 14 év feletti nőket várja tárt kapukkal a Som Dona Hotel. A Porto Cristo közelében található szálloda Spanyolország első ilyen jellegű szálláshelye, és a szolgáltatásokat is ennek megfelelően állították össze. Kellemes és intim hangulatú közösségi terek kaptak helyet a medence mellett és a tetőteraszon, van egy sikkes bár, női ízlésre hangoltak a szobák, az ételválaszték az egészséges életmódra koncentrál, de rengeteg spa, fitness és wellness lehetőség is van a kínálatban.

A hotel 39 szobáját kizárólag hölgyek használhatják, így nem csak hogy nem foglalhatnak itt szállást a férfiak, de egy vendég vendégeként sem tölthetnek itt időt éjszaka. A szálloda személyzetében ettől függetlenül vannak férfiak is, alkalmazásuk oka az ország törvényei által tiltott munkahelyi diszkrimináció elkerülése volt.

Többféle szobatípus közül választhatnak az ide érkező vendégek, akik jöhetnek egyedül, rokonnal, barátokkal – vagy akár párban. A szobák ára 80 és 176 dollár (24 000 és 54 000 Ft) között van, de ebben már benne van a reggeli is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!