Kék hírek, bulvár

2014.09.14. 09:39

Eső áztatta Siófokot: négy óra alatt 100 milliméter esett

Az éjszaka folyamán sem pihentek a somogyi tűzoltók. Éjfél után is számos jelzés érkezett a műveletirányítási központba, főként Siófokról. A meteorológiai szolgálat jelentése szerint a térségre mintegy 100 milliméter csapadék zúdult négy óra leforgása alatt.

Sonline

– A siófoki Bem József utcájában egy családi házba is betört a víz, mintegy 40 centiméter magasan állt a csapadékvíz a lakásban, amit szivattyúval távolítottak el – tájékoztatott a Somogy Megyei Katastrófavédelmi Igazgatóság. – Volt ahol a pincében gyűlt össze jelentős mennyiségű csapadék, de a legtöbb helyen már a tulajdonosok is megkezdték a víz eltávolítását. A Tessedik Sámuel utca végén lévő lápos területről pedig egy családi ház mélygarázsába folyt a víz, mintegy másfél méter magasan állt a víz a helyiségben. A hajnali órákban a Wesselényi utcában is szivattyút állítottak munkába a siófoki tűzoltók, a garázsból negyven centiméternyi vizet távolítottak el. Egy Molnár István utcai lakóház pincéjét pedig egy méter magasan árasztotta el az esővíz. A tűzoltók majd másfél órán át szivattyúzták a vizet a bútorozott helyiségből.



– Eközben Ádándon a Kis-Koppány patak egyre emelkedő vízszintje okozott gondot – közölte a katasztrófavédelem. – A tabi önkormányzati tűzoltók szivattyúzták az Etelköz utcába befolyt vizet, a siófoki hivatásos egység pedig 300 homokzsákot vitt a településre, majd nyúlgátat emelve óvtak meg egy vendéglátó egységet és a szomszédos lakóházakat a víztől.
Reggelmég Siófokon még négy helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra a lakóházakba betört víz miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!