Ezotéria

2009.04.18. 08:46

Gyógyító moxa

Dr. Kellermann Aranka Terézia, a Homeomoxa felfedezője a saját bőrén tapasztalta meg, milyen érzés allergiás betegként gyógyszerek után nyúlni, majd szembesülni azzal, hogy a panasz nem szűnt meg.

Ordódy Eszter

A doktornő saját betegsége miatt fordult a természetes módszerek, és a holisztikus gyógyítás felé.
- Figyelmem fókuszába az allergiás ember került - eleveníti fel a kezdeteket. - Folyamatosan kerestem a lehetőségeket, amelyek hatékonyan segítenek a szenvedés csökkentésében, illetve megszüntetésében. A tünetek átélése tehát számomra nem csak a mélyebb megértéshez, hanem a terápiás lehetőségek olyan kiszélesítéséhez is vezetett, amely túlmutat az eddig alkalmazott gyógyító módszerek nyújtotta gyakorlaton. Az egyre bővülő ismeretek eredménye az allergiás ember gyógyulását segítő új módszer, a Homeomoxa felfedezésére.

Egy ősi gyógymód nyomában

A moxálás a legősibb gyógymód. Eredete a kőkorszakra vezethető vissza. Akkoriban többnyire nagyon hideg volt, az emberek pedig fáztak. Meg kellett valahogy melegedniük, ezért tüzet raktak. Észrevették, hogy létezik egy olyan növény, a fekete üröm, amely különösen nagy meleget ad, sokáig parázslik. Idővel arra is rájöttek, hogy a tűzre vigyázó ember egészséges marad, és tovább él, mint a többiek. (Barlangrajzok is utalnak erre.)
A megfigyelést és tapasztalást tudatos alkalmazás követte, míg az üröm igen jeles gyógynövénnyé, és a tradicionális kínai medicina egyik alapszerévé vált. Noha azóta évezredek teltek el, a moxáláshoz felhasznált ürömfüvet ugyanúgy takarítják be és alkalmazzák, mint régen. Maga a moxálás tehát ürömfüves égetés. Májusban a zsenge hajtást szedik le, és több évig szárítják. Ebből készül a finom szövésű moxa gyapot, amelyből szivar, cigaretta vagy kúp formákat gyártanak.
- Én utóbbit, a kúp formájú moxát használom. Meggyújtom, és akupunktúrás pontokat melegítek vele. Ez maga a moxálás folyamata, amely során a szervezet felveszi a moxából áradó meleget. Gyógyító hatással bír, eloszlatja a gyulladásos gócokat, duzzanatokat, de a legfontosabb, hogy feljavítja energetikailag a szervezetet és erőteljesen javítja az immunrendszert. Érdekes, hogy az ürömfű nem lángol, hanem parázslik, infravörös színben izzik. Fénye és a füstje szintén gyógyítanak.

A moxálás azonban mindezen túlmenően arra is alkalmas, hogy segítségével különböző anyagokat juttassanak a szervezetbe.
- A bőrre helyezett moxakúpok alá friss fokhagyma vagy gyömbérszeleteket helyeznek, amelyek fölött a kúpokat meggyújtják - magyarázza Kellermann doktornő. - A meleg és az infravörös fény hatására az alátétként alkalmazott anyagok a szervezetbe jutnak. Valójában bármilyen anyagot a moxakúp alá lehet helyezni, a betegség jellegétől függően.
Mindezt egy idős kínai professzor által tartott moxakezelésről szóló tanfolyamon, egy kínai klinikán tanulta meg, miközben saját felfedezésre lelt.
- A professzor arra biztatott, hogy használjuk a kreativitásunkat, és mi is fedezzünk fel saját tudásunk és tapasztalataink alapján új alátéteket a betegségek gyógyítására. Amikor ezek a szavak elhangzottak, eszembe villant az allergiák gyógyításának új lehetősége. Arra gondoltam, hogy ha az allergiát kiváltó anyagból készített homeopátiás szert teszem a moxakúp alá, akkor ennek a hatóanyaga jut a szervezetbe. Ezzel pedig az immunsejteket befolyásolni lehetne arra, hogy az allergiák esetében kialakított hibás memóriájukat helyreállítsák. Úgy éreztem, nagy jelentőségű az elképzelésem, hiszen az eddigi tüneti kezelést az oki kezelés válthatná fel. Ezen a napon 1994. május 7-ét írtunk.

- A Homeomoxa kezelésben döntő szerepet játszanak az immunsejtek, amelyek képesek arra, hogy a kezelés során új információkat tanuljanak. Valamikor az immunsejtek tudták, hogy például a parlagfű nem ellenség, ezért nem is kell védekezniük ellene - állítja a doktornő. - Ha ezt a tudást valamilyen módon felelevenítem bennük a téves információ helyett, akkor vissza lehet állítani az eredeti állapotot, és ez az allergia megszűnését jelenti. Az immunsejtek pedig igenis taníthatók. Erre utal a fertőző betegségek átvészelése után kialakult egész életre szóló védelem, vagy a fertőző betegségek ellen adott védőoltások után kialakult immunitás. Az allergia kialakulása folyamán az immunsejtek elfelejtik tudásuk egy láncszemét, és ártalmatlan anyagokat ítélnek meg úgy, hogy a szervezetet védeni kell ellenük.
A kérdés az, hogyan tanulják meg az immunsejtek, hogy melyik anyag nem ellenség a továbbiakban?
- A homeomoxa kezelés az elfogadáson alapul - folytatja. - Mindenkinek az elfogadással van problémája. Ha például valaki allergiás a pollenekre, az immunsejtjei nem fogadják el,  ellenségnek tekintik a polleneket. Ha valamit nem fogadunk el, akkor harcolunk ellene. Mindaddig harcolunk, amíg el nem fogadjuk. Amint elfogadjuk, nem kell tovább harcolnunk és a nyugalom állapotába kerülünk. Ebben az esetben az immunsejtekkel igyekszem elfogadtatni a pollent. De nem a pollent, csupán a pollen rezgését, tehát az információt juttatom a szervezetbe. Így az immunsejtekkel információt közlök, amely azt a célt szolgálja, hogy újra elfogadják a pollent, és ne tekintsék ellenségnek. Amikor ez az információ bejut, az immunsejtek az anyagi szintű információ helyett egy rezgéssel találkoznak. Az immunsejtek értik, felfogják ezt a rezgést. A bőrben olyan érzékelő immunsejtek találhatók, amelyek hatással vannak a többi immunsejtre, például kapcsolatban vannak a T-limfocitákkal, amelyek az egész immunrendszert irányítják. Ezek továbbítják az információt, amely így az egész szervezethez eljut. Ha egy információt meghatározott időközönként és meghatározott erősséggel közlünk az immunsejtekkel, akkor azok megértik az üzenetet, és a későbbiekben másként azonosítják az ellenségesnek vélt anyagot. Az allergiás tünetek jelentősen csökkennek, egyes esetekben meg is szűnnek.

A kezelés minden alkalommal állapotfelméréssel kezdődik, amely a kínai diagnosztikán alapul. Sokat beszélgetünk, megtudom, hogyan él, hogyan gondolkodik a páciens, milyen az életvitele. Egy kérdőívet használok, de azon túl is nagyon sok dologról, pl. lelki problémákról, életmódról, gondolkodásmódról, életeseményekről beszélünk. Testileg-lelkileg feltárul előttem az ember. Mindezt egy spirituális "megnézés" követ, amely során egy látó segítségével megtudjuk, milyen a beteg aurája és spirituálisan milyen állapotban van. Az eredmény mindig megegyezik a kérdőív alapján felállított diagnózissal, mivel az aurában minden látszik, ami testi szinten megvan, sőt onnan indul ki. (Természetesen csak azoknál a pácienseknél történik meg, akik nyitottak ebben az irányban.) Megtervezzük a beteg kezelését. Ha allergiás, de még nincs itt a pollenszezon, akkor Homeomoxa kezelést kap, ha pedig már benne van az allergiában, akkor a Homeomoxával egyidejűleg akupunktúrás kezelést is alkalmazunk. Az akupunktúra során feltöltjük az energiahiányos testrészeit, hiszen minden mindennel összefügg. Az egész embert kell kezelni. Megbeszéljük, mit kell szednie, melyek azok a meglévő betegségei, amelyek megszüntetése elősegíti a teljes gyógyulást. Testi szinten megkezdődik a kezelés, amelyet a lelki szintű gyógyítás, meditáció követ. 

A kezelést kúraszerűen, heti rendszerességgel (ez 1-2 alkalmat jelent), összesen 10 alkalommal célszerű elvégezni. Sokaknak a kúra vége egyben a teljes gyógyulást jelenti. Másoknál ugyanehhez az eredményhez néhány évig ismétlő kezelés szükséges végezni.
A hit legtöbbször segít a gyógyulásban, de a Homeomoxa kezelés e nélkül is működik. Dr. Kellermann Aranka Terézia szerint a kezelésnek nem feltétele az, hogy a mechanizmust ismerje a beteg.
- A Homeomoxa légúti allergiások és allergiás asztmában szenvedők kezelésére alkalmas. Természetesen minden embernek más az immunrendszere, és mások a szervezetében működő gyógyító erők. Van, akinek ötven százalékos a javulása, és olyan is van, aki tökéletesen meggyógyul. Az ember mindig saját magát gyógyítja meg. Én kívülről segítem őt a gyógyulásban, azzal, hogy a benne rejlő gyógyító erőket aktiválom. A gyógyulás a továbbiakban az ember életmódjától és viselkedésétől függ. Azért írtam egy könyvet, hogy az emberek szélesebb látókörrel kezdjenek erre a betegségre nézi. Ha látják a lényeget, és hogy mennyit tehetnek önmagukért, akkor sok esélyük van arra, hogy jobb állapotba kerüljenek.    

További részletekről Dr. Kellermann Aranka Terézia: A sokarcú allergia című könyvében olvashatsz. 

Kiadó: Bellresearch Kft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!