Ezotéria

2009.07.27. 12:00

Angyali feladatok

Vajon melyik angyal van velünk a szülésnél? Melyik segít, ha lelki gyászunk van? Kit hívjunk balesetnél, és kit a lelki sebeknél? Életünk minden fontosabb területének megvan a maga segítő angyala - csak ismernünk kell őket.

O.E.

Az ember életében sokszor adódik olyan helyzet, amikor ijedt, tanácstalan és kétségbeesetten keresi a megoldást. Az angyalok - akárcsak Isten -, mindig jelen vannak, és a hívásunkra várnak, hogy segíthessenek. Gondoljunk a kérésünkre, és képzeletben hívjuk meg az angyalunkat! Természetesen, ahogy a Földön, úgy a Mennyben is megvan minden feladatnak a maga felelőse. Míg az egyik angyal a gyógyítással, addig a másik a tanítással foglalkozik. Másnak a feladata a szerelmesek segítése, és másé a kisbabák fogantatásának a támogatása. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló problémákat és a hozzájuk tartó segítő angyalokat.

Betegség

Rafael arkangyal a betegségek gyógyítója. Nevének jelentése: "Isten meggyógyította". Őt hívjuk, ha fáj valamink, megbetegestünk, műtétre várunk vagy lábadozunk. Nem csak rajtunk, de szeretteinken is segít, ha kérjük. Használjunk levendulaolajat (párologtatásra), amely jótékony hatással van az auránk károsodására, a csillagánizs pedig a negatív energiák ellen véd. 
Bolygója a Merkúrt, s így a levegő-elemet, illetve a szerdai napot (így ezen a napon a legkönnyebb vele kapcsolatba lépni.)
Égtája a nyugat, és a szívcsakrát uralja, amelynek jellegzetes színe a zöld. (Ezért betegség idején érdemes zöld ruhát viselnünk, különösen akkor, ha a problémánk a szívcsakra szerveihez kapcsolódik.)
Szimbólumai: a madarak és a fehér tollak.

Szülés

Gábriel arkangyal a szülésért felelős angyal. Támogatja a szülésznőket, az orvosokat, és természetesen a vajúdó kismamákat. Segítői: Armisael, a méh angyala és Temeluch, az újszülöttek és csecsemők angyala. (A kisbabákat az anyaméhben, a várandósság 9 hónapja alatt külön angyalok vigyázzák.) Gábriel nevének jelentése: "Isten az én erősségem". A lélek őre, aki segít értelmezni a sugallatainkat, álmainkat és esetleges látomásainkat. Az angyali üdvözlet, a feltámadás és a könyörület angyala. Általában arany trombitával a kezében ábrázolják a festményeken, amely azt szimbolizálja, hogy segít felébreszteni a bennünk szunnyadó jót.
Hívásakor használhatunk jázminolajat, amely elűzi a bánatot, vagy kámfort, amely erős tisztító hatással bír.
Bolygója a Merkúr, napja a hétfő, féme pedig az ezüst.
Szimbólumai: a fehér liliomok, a farkasok, baglyok, körte- és szomorú fűzfák.

Lelki betegség

Chamuel arkangyalt hívjuk, ha érzelmi problémánk van. Ő segít szívcsakránk harmonizálásában, s ezáltal a lelki betegségtől való megszabadulásban.
Színe a rózsaszín, eleme a levegő.
Hívásakor használhatunk rózsaolajat, amely nemcsak Chamuel illata, hanem gyógyír a szívcsakránkban pangó betegségekre: szerelmi bánatra, érzelmi labilitásra, belső feszültségekre.
Bolygója a Vénusz, napja a péntek.
Szimbólumai: a szarvasok, nyulak, galambok, pillangók, a meggy- és az almafák.

Tanulás

Jophiel arkangyal és az ő segítői jelennek meg hívásunkra, ha a tanuláshoz szeretnénk a támogatásukat kérni. Bölcsességet, kreativitást, megvilágosodást és jó készségeket adnak nekünk, hogy könnyebben vegyük az akadályokat. Jophiel neve azt jelenti: "Isten szépsége".
Jophiel segít, ha nagy megmérettetés előtt állunk: erősíti az önbizalmunkat és növeli a bennünk szunnyadó kreatív erőket.
Jophiellel a citromillatot társítják, amely felfrissíti az elmét és megtisztítja a környezetünket.
Színe: a sárga minden árnyalata.
Szimbolumai: sárga virágok, zöldségek és gyümölcsök.

Védelem

Mihály arkangyal az emberek védelmezője, aki lángpallosával űzi el a negatív lényeket, ártó szellemeket a közelünkből, és megtisztítja a környezetünket a rossz energiáktól. Ő az arkangyalok vezetője, a mennyei seregek leghatalmasabb parancsnoka.
Ha félünk valamitől, vagy csak egyszerűen védelemre vágyunk, hívjuk Mihály arkangyalt. Nevének jelentése: " olyan, mint Isten".
Színei: a sárga és a kék. (utóbbit a lángpallossal szokták összefüggésbe hozni.) Bolygója: a Nap.
A tömjén és mirha illata segít kapcsolatba lépni Mihály arkangyallal.
Szimbólumai: az arany, minden macskaféle és a fekete madarak.

Gyász

Yehudiah a gyász angyala, aki a haldoklókra vigyáz az utolsó pillanatig, hogy aztán angyal társaival együtt a megboldogult lelket felvigye a mennyországba. Az elmúlás gondolata minden embert foglalkoztat; a legtöbben szoronganak az elkerülhetetlen végtől, míg mások, főleg, akik hosszú betegségben szenvednek éveken át - megnyugvással gondolnak rá. A gyász fájdalmas, nyomasztó, és soha el nem múló érzés, amelyet nehezen dolgozunk fel. Közeli hozzátartozónk halála esetén hívjuk Yehudiah arkangyalt, hogy segítsen visszanyerni a lelki békénket, és vigyázzon eltávozott szerettünkre. Gyújtsunk fehér gyertyát, égessünk füstölőt, és gondoljunk szeretettel azokra, akik fontosak nekünk.  

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Angyalbiblia, Alexandra Kiadó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!