Foci-Eb 2020

2021.06.17. 11:29

Beültethető defibrillátort kap Christian Eriksen

„A fenébe, még csak 29 éves vagyok” – mondta Eriksen, amikor magához tért a pályán.

Forrás: AFP

A Dán Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint az orvosok úgy döntöttek, Christian Eriksennek beültethető defibrillátorra van szüksége.

A 29 éves dán középpályásnak szombaton a Finnország elleni találkozón megállt a szíve, ami miatt összeesett a pályán. A helyszínen lévő orvosoknak sikerült újraéleszteni az Internazionale labdarúgóját, akit azóta kórházban kezelnek.

„A vizsgálatok eredménye alapján az a döntés született, hogy Christiannek beültetnek egy ICD-t [beültethető defibrillátort – a szerk.]. Ez az eszköz nélkülözhetetlen egy szívleállás után – idézi a DBU Morten Boesent, a válogatott orvosát. – Christian elfogadta a megoldást, amellyel egyébként több hazai és nemzetközi specialista is egyetért.”

Eriksen esete kapcsán megszólalt Jens Kleinefeld német orvos, aki a helyszínen segített a futballista újraélesztésében.

„Eriksen nagyjából harminc másodperccel az első áramütés után magához tért, és képes volt beszélni. Megható pillanat volt” – idézi a Funke Mediengruppének nyilatkozó Jens Kleinefeldet a dán TV2.

A szakember szerint Eriksen pozitívan reagált, amikor visszanyerte eszméletét, az egyik első mondata az volt: „a fenébe, még csak 29 éves vagyok”.

Kleinefeld azt mondta, ebből tudta, hogy a dán válogatott sportoló nem szenvedett agykárosodást. Ezt követően a stadionban Eriksen minden orvosi kérdésre és utasításra normálisan reagált.

Dánia csütörtök 18 órakor Belgiummal küzd meg Koppenhágában.

 

References

  • ^ összeesett a pályán. (www.nemzetisport.hu)
  • ^ TV2. (sport.tv2.dk)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!