Foci-Eb 2020

2021.06.09. 20:45

A számítások szerint Belgium a fő esélyes, Magyarország a 21.

A Nielsen Holdings cég tulajdonában lévő, többek közt futballstatisztikákkal is foglalkozó Gracenote számításai szerint a belgáknak van a legtöbb esélye a végső győzelemre a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon. Őket szorosan, ugyanúgy 14 százalékkal az angolok, majd a vb-címvédő franciák követik. A magyar válogatottat a 21. helyre rangsorolják, s 32 százalék esélyt adnak arra, hogy Marco Rossi csapata továbbjut a csoportjából. A Nielsen cég tulajdonában álló Gracenote vállalat – amely sok más egyéb adat mellett futballstatisztikákkal is foglalkozik – közzétette az előrejelzéseit a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságra. Az 1998-ban létrejött Gracenote egymillió szimulációt futtatott le a saját adatbázisa alapján, s ezt követően adta hírül a végeredményt.

Forrás: Afp

 

Számításaik szerint Belgiumnak valamivel több mint 14 százalék esélye van arra, hogy megnyerje a kontinenstornát, de mögötte szorosan ott van a szintén 14 százalékot kapó Anglia is. A Gracenote megemlíti, hogy bár saját világranglistáján csak a hatodik helyre teszi az angol válogatottat, az, hogy többségében hazai pályán léphet pályára Gareth Soutgate együttese, jelentősen növelte az esélyeit.

Anglia mindhárom csoportmérkőzését otthon játssza, s amennyiben megnyeri a kvartettjét, a nyolcaddöntőben is Londonban léphet pályára. Ezen felül az elődöntőt, s az esetleges döntőt is hazai környezetben vívhatja meg.

Az említett két nemzetet a vb-címvédő Franciaország követi 12 százalékkal, majd Spanyolország (10%), Olaszország (9%) és a legutóbbi Eb-t megnyerő Portugália (8%) következik. A szimulációk szerint Németországnak (6%) kevesebb sansza van a végső győzelemre, mint Dániának (7%).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!