Foci-Eb 2020

2021.06.10. 20:12

„Alig várjuk, hogy több mint hatvanezer ember előtt játszhassunk!”

Holender Filip és Varga Roland is alig várja, hogy több mint hatvanezer néző előtt lépjen pályára a Puskás Arénában. A magyar labdarúgó-válogatott arra készül, hogy nagyon kellemetlen ellenfele lesz a portugál, a francia és a német csapatnak, s az adódó helyzeteket igyekszik kihasználni.

P. V.

2100610 Magyar labdarúgó válogatott edzés Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

 

„Alig várjuk a kezdést! Bár még sok időnk van addig, már készen állunk rá” – mondta a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Holender Filip, míg Varga Rolandtól megtudtuk, hogy a csapat nagy része előző este az M4 Sporton vetített, a 2016-os Eb-szereplésről készült dokumentumfilmet nézte a portugálok felkészülési mérkőzése helyett. Hozzátette, nagyon sokat beszélnek az öt éve történt eseményekről, s ő is emlékszik, milyen hihetetlen volt, ami akkor az utcákon történt, mennyire megmozgatta az egész országot a válogatott akkori szereplése. Természetesen azt szeretnék, ha ez most megismétlődne.

Szóba került a két, Ciprus és Írország elleni felkészülési mérkőzés is, ezeken mindketten játéklehetőséget kaptak, s bíznak abban, hogy az Európa-bajnokságon is pályára küldi őket Marco Rossi. Az is kiderült, ha egyszerre lennének a pályán, akkor Varga Roland lövi a szögleteket – legalábbis Holender szerint.

Arról is beszéltek, külön kell-e készülniük arra, hogy a Puskás Arénában több mint hatvanezer néző előtt lépnek majd pályára.

„Nagyon jó érzés volt a szurkolók előtt játszani Újpesten, a Puskás Arénában pedig valóban még többen lesznek. Őszintén, én alig várom! – válaszolta az NSO Tv kérdésére Holender, Varga pedig így vélekedett erről: – A Puskás Aréna nyitó mérkőzésén végig a pályán lehettem Uruguay ellen, amikor kimentünk a pályára, körbenéztünk a stadionban, az annyira jó érzés volt, hogy biztos vagyok benne, most is nagy lökést, pluszerőt ad a csapatnak.

Varga azt is elmondta, hogy az is pozitívan hat rájuk, hogy a világ legjobbjai ellen játszhatnak az Eb-n.

„Nagyon egységes a csapatunk, nagyon jó közösséget alkotunk, s rengeteget beszélünk arról, hogy szeretnénk kellemetlen ellenfelei lenni a portugáloknak, a franciáknak és a németeknek. Igyekszünk úgy felkészülni rájuk, hogy ezt meg is tudjuk valósítani. Minden mérkőzésen lesznek lehetőségeink, ezzel élnünk kell majd.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

Június 4., péntek, Budapest, Magyarország–Ciprus 1–0 (Schäfer)

Június 8., kedd, Budapest, Magyarország–Írország 0–0

EURÓPA-BAJNOKSÁG

AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA

Június 15., kedd, 18.00

Budapest

Magyarország–Portugália

Június 15., kedd, 21.00

München

Franciaország–Németország

Június 19., szombat, 15.00

Budapest

Magyarország–Franciaország

Június 19., szombat, 18.00

München

Portugália–Németország

Június 23., szerda, 21.00

Budapest

Portugália–Franciaország

Június 23., szerda, 21.00

München

Németország–Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!