Foci-Eb 2021

2021.06.12. 22:28

Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát

Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták.

A Dánia–Finnország Eb-meccs 43. percében a dánok középpályása, Christian Eriksen összeesett a pályán. Nem volt ellenfél a közelében, furcsán mozgott és hirtelen arccal előre összeesett, amikor éppen labdát kapott. Egy pillanatra látszott, fennakadtak a szemei. A berohanó orvosi stáb a pályán láthatóan szívmasszást alkalmazott. Paravánnal vették körbe Eriksent, az életéért kellett küzdeni.

A mérkőzés félbeszakadt (hivatalosan orvosi vészhelyzet miatt). Komoly találgatásokat lehetett olvasni a különböző fórumokon arról, hogy nem folytatódik a meccs, de végül ez megtörtént. Köszönhetően a jó híreknek is, amik ezután érkeztek.

Eriksen állapotát először stabilizálták, úgy szállították el a stadionból. Némileg megnyugtató volt, hogy készült olyan kép, amikor levitték a pályáról, melyen már felemelte a fejét és a kezét is.

Később az UEFA is megerősítette, a játékos állapotát stabilizálták, kórházba szállították. Utóbbiról a dán szövetség is beszámolt, hozzátéve, hogy Eriksenre további vizsgálatok várnak.

Közben az angol szövetség lemondta a tervezett sajtóeseményeit, mint ismert Eriksen 2013 és 2020 között futballozott az angol Tottenhamben, Harry Kane-nel kimondottan jóbarátok.

A lelátókon maradt szurkolók a dánok középpályását éltették. A finnektől jött a „Christian”, a dánoktól az „Eriksen” szólam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!