Foci-Eb 2021

2021.07.03. 11:43

„Szenvedés és eksztázis” – lapszemle a pénteki Eb-meccsek után

Mint ismert, az olasz válogatott 2–1-re legyőzte Belgiumot a labdarúgó Európa-bajnokság müncheni negyeddöntőjében, ezzel bejutott az elődöntőbe, amelyben jövő kedden azzal a Spanyolországgal mérkőzik meg, amely 1–1-es rendes játékidőt és a hosszabbítást követően továbbjutott tizenegyesekkel Svájc ellenében. Íme, a spanyol és a svájci, valamint az olasz sajtó néhány képviselőjének címlapja az összecsapásról!

Forrás: AFP

 

Marca (spanyol): „Iiiiiiiiiiiiigen” – írta nemes egyszerűséggel a Marca, amely jól tükrözi, milyen fontos volt ez a továbbjutás a spanyolok számára. Kiemelik, Unai Simón két tizenegyest is megfogott a végjátékban.

 

As (spanyol): „Szent kezek”. Így jellemezte a mérkőzés hősének teljesítményét a spanyol napilap, aki a többi laphoz hasonlóan Unai Simón védéseit emelte ki a tizenegyes rúgásoknál.

 

Sport (spanyol): „Elődöntősök”. Megjegyzi: a spanyolok 53 percet játszottak emberelőnyben, de a támadójáték nem volt a leggördülékenyebb.

 

El País (spanyol): „Unai az elődöntőbe vezette Spanyolországot” – írta a spanyolok egyik legnépszerűbb és legnagyobb példányszámban eladott napilapja.

 

El Mundo (spanyol): „Szenvedés és eksztázis”. A lap kiemeli, hogy Unai Simón két tizenegyest is megfogott, és hogy az olaszokkal fognak megmérkőzni a fináléba jutásért.

 

Aargauer Zeitung (svájci): „Az Európa-bajnokság egy látványossággal szegényebb lett” – fogalmazott a svájci német nyelvű napilap.

Tages-Anzeiger (svájci): „Nagy harc, brutális végjáték: Svájc épphogy lemaradt az elődöntőről” – jellemezte röviden a meccset a svájci német nyelvű napilap.

 

Corriere dello Sport (olasz): „Mondd, hogy igaz!” – az olasz sportnapilap is eksztázisba került az elődöntőbe jutástól.

 

Tuttosport (olasz): „Gyönyörű” – így jellemezte a továbbjutást az olasz sportújság.

 

La Gazzetta dello Sport: „Ollé, Olaszország” – írja az olasz sportnapilap, amely méltatja az olasz játékosokat, de kitér Leonardo Spinazzola szörnyű sérülésére is.„Barella és Insigne varázslatos, Donnarumma szuper, Chiellini monstrum volt”.

 

NEGYEDDÖNTŐ

Szentpétervár, Gazprom Aréna, 24 764 néző. Vezette: Oliver (angol)

SVÁJC: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez – Widmer (Mbabu, 101.), Freuler, Zakaria (Schär, 101.), Zuber (Fassnacht, 90+2.) – Shaqiri (Sow, 81.), Seferovic (Gavranovic, 82.), Embolo (Vargas, 23.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres (Thiago, 113.), Jordi Alba – Koke (M. Llorente, 90+1.), Busquets, Pedri (Rodri, 119.) – Ferran Torres (Oyarzabal, 91.), Morata (Gerard, 54.), Sarabia (Olmo, a szünetben). Szövetségi kapitány: Luis Enrique

Gólszerző: Shaqiri (68.), ill. Zakaria (8. – öngól)

Kiállítva: Freuler (77.)

München, Allianz Aréna, 12 984 néző. Vezette: Vincic (szlovén)

BELGIUM: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (Chadli, 69.; Praet, 73.), Witsel, Tielemans (Mertens, 69.), T. Hazard – De Bruyne, R. Lukaku, Doku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez

OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson, 79.) – Barella, Jorginho, Verratti (Cristante, 74.) – Chiesa (Rafael Tolói, 90+1.), Immobile (Belotti, 74.), L. Insigne (Berardi, 79.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Gólszerző: R. Lukaku (45+2. – 11-esből), ill. Barella (31.), L. Insigne (44.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!