Foci vb 2022

2022.11.29. 10:16

Aljas húzással juthatnak tisztességtelen előnyhöz a spanyolok a vb-n

A spanyol labdarúgó-válogatott jelenleg 4 ponttal és 8–1-es gólkülönbséggel vezeti az E csoportot a katari világbajnokságon. Luis Enrique együttese az utolsó csoportmeccsét Japán ellen játssza, és ha kikap, azzal meglepő módon hatalmas előnyt szerezhet magának a folytatásban.

A spanyolok megtehetik azt, hogy taktikáznak az utolsó meccsen Japán ellen. Ha Luis Enrique együttese kikapna, azzal maga elé engedné ázsiai ellenfelét, amely így 6 pontos lenne, a spanyoloknak maradna a 4 pont.
Ebben az esetben a németek kiesnének, mert hiába vernék meg Costa Ricát, ugyanúgy 4 pontosok lennének, mint a spanyolok, de valószínűleg rosszabb lenne a gólkülönbségük
(ahhoz, hogy ez változzon, a spanyoloknak nagyon ki kellene kapniuk Japántól, a németeknek pedig nagyon meg kellene verniük Costa Ricát).

A spanyol válogatott akkor fázna rá erre a taktikára, ha Costa Rica meglepetésre megverné Hansi Flick együttesét. Amennyiben mindkét sztárcsapat, a német és a spanyol is kikapna, akkor Japán és Costa Rica 6-6 ponttal továbbjutna, a spanyolok maradnának 4, míg a németek 1 pontosok. Erre kevés az esély, bár láttunk már meglepetéseket ezen a tornán.

Ha a spanyolok valóban kikapnának Japántól és a második helyen jutnának tovább, azzal azért kerülhetnének – nem túl sportszerűen – előnyös helyzetbe, mert lejönnének a brazilok ágáról, és a negyeddöntőben biztosan nem futhatnának össze velük, ráadásul egy erős riválist, a németeket is kiejtenék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!