Foci vb 2022

2022.11.29. 18:22

Fordulatos meccsen harcolta ki a továbbjutást Szenegál

A foci vb keddi játéknapján az A csoport utolsó fordulójában a továbbjutásért küzdött Ecuador és Szenegál.

Sonline

Fotó: AFP

Az első tizenöt perc után jóval aktívabb volt támadásban Szenegál, Boulay Dia és Idrissa Gueye révén háromszor lövési lehetőséghez is jutottak az ecuadori tizenhatoson belül. Ezután némileg összeszedte magát Ecuador, és már többször át tudták lépni a középpályát, de támadójátékban továbbra sem mutatott szinte semmit, inkább hosszú labdákkal kereste Michael Estradát – összességében tehát kivárásra játszottak a dél-amerikaiak.

A túloldalon Kalidou Koulibaly védekezése volt kiemelkedő, mellette a Watford szélsője, Ismalia Sarr a szélen hordozott sok veszélyt, és a labdákkal főleg Diát kereste az első félidőben. A félidő hajrájában aztán Sarr más miatt is főszerepet játszott, miután egy véleményes tizenegyest a bal alsó sarokba gurított, így a szünetre megérdemelt szenegáli vezetéssel vonultak a csapatok.

A második játékrész elejére teljesen más mentalitással érkeztek a csapatok: Ecuador játszott hatalmas mezőnyfölényben, ám ők helyzetekig nagyon sokáig nem jutottak el. Ezt mutatja, hogy Estrada veszélytelen fejese volt az egyetlen kapura tartó "lövésük" a félidő feléig. Akkor azonban egy szöglet után Moises Calcedo lábára pattant a labda és a Brighton középpályása nem hibázott, így Ecuador megszerezte az egyenlítő gólt. Sokáig azonban nem örülhettek a dél-amerikaiak, hiszen két perccel később egy szenegáli szabadrúgást követően Koulibaly lövésével ismét hátrányban volt Ecuador.

A hajrában hiába várhattuk inkább Ecuador dominanciáját, Szenegálnál volt többet a labda, és csak az utolsó percekben tudta nyomás alá helyezni az afrikaiak kapuját a dél-amerikai válogatott. Ez azonban már késő volt, így a végeredmény 2-1-es szenegáli győzelem lett, amivel az afrikaiak 20 év után jutottak tovább ismét a csoportból – másodikként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!