Foci vb

2022.12.03. 14:00

A FIFA közzétette a felvételt, ami alapján megadták a japánok győztes gólját

A FIFA hivatalos Twitter oldalán közzétette azt a felvételt, ami alapján a játékvezető érvényesnek ítélte a japánok második - mint később kiderült, győztes gólját a spanyolok elleni vb-csoportmeccsen.

Sonline/hirado.hu

Forrás: MTI

Fotó: Petr David Josek

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Japán a németek bravúros legyőzése után nagy meglepetésre Spanyolországot is megverte a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének zárófordulójában csütörtökön este.

Az ázsiai együttes második találata, amellyel aztán meg is nyerték a találkozót, és ki is ejtették a németeket, heves vitákat váltott ki. A játékvezető a videóbíró segítségével úgy döntött, a gólpasszt adó Mitoma Kaoru beadása előtt a labda nem hagyta el teljes terjedelmében a játékteret, így a gól érvényes, sokak szerint azonban a japán játékos az alapvonalon túlról kanalazta vissza a labdát.

A FIFA a kritikus hangokra reagálva hivatalos Twitter-oldalán közzétett egy videót, amely alapján tényleg úgy tűnik, hogy a labda nem haladt át teljes terjedelmével az alapvonalon. Emellett egy animációt is készítettek, ami több szögből is megmutatja a labda és az alapvonal viszonyát, ezzel azt próbálták szemléltetni, hogy bizonyos szögekből hiába látni úgy, hogy kint volt a labda, valójában ha nagyon kicsi részével is, de érintette a vonalat.

Japán hétfőn folytatja a szereplését a világbajnokságon, ellenfelük 16 órától Horvátország válogatottja lesz.

Címkék#Katar 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!