Foci vb 2022

2022.12.04. 22:25

Anglia sima meccsen jutott a legjobb nyolc közé

Anglia három gólt lőtt és félgőzzel is bejutott a Katarban rendezett labdarúgó-világbajnokság legjobb nyolc csapata közé. ahol Franciaország vár rá.

Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Az angolok próbáltak kezdeményezni, az afrikai együttes azonban szervezetten védekezett, a tizenhatos közeléig sem igen engedte az ellenfelét, és így az első játékrész első fele meglehetősen eseménytelen pergett le. Akkor azonban Ciss csapott le Maguire rossz passzára, majd Diatta jobbról beadott, Dia lövése lecsorgott Sarr elé, aki a kivetődő Pickfordtól megzavarva négy méterről az égbe lőtt. A labda egyébként érintette Stones kezét, de véletlenül, és a VAR is ezen a véleményen volt. A 32. percben Dia az ötös jobb sarkától célozta meg a kaput, Pickford bravúrral védett.
Teljesen átvette az irányítást Szenegál, ami segített Angliának: a 39. percben szép egyérintős támadást vezetett a bal oldalon, a végén Bellingham visszafelé gurította a labdát, a középen érkező Henderson pedig 10 méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt. Ettől ugrásszerűen feljavult a britek játéka, nem sokkal később Kane lőtt estében a keresztléc fölé. A hosszabbítás harmadik percében viszont már ünnepelhetett: parádés angol ellentámadás futott végig szinte az egész pályán, Foden a középen, kicsit jobbra nagy lendülettel futó Kane elé tálalt, aki néhány lépés után 13 méterről a vetődő Mendy fölött a kapu közepébe bombázott.
 

Fotós: Anadolu Agency via AFP


A folytatásban Szenegálnak mennie kellett volna előre, de nem merte feladni az óvatosságát, ami az első félidő tapasztalatai alapján érthető volt. Ám nem sokáig kényszerült az afrikai csapat taktikát fontolgatni, ugyanis Foden az 58. percben a bal szélen megállíthatatlanul tört előre, középre adott, ahol Saka a kivetődő Mendy felett finoman a bal alsó sarokba pörgette a labdát, és ezzel biztosan eldőlt a továbbjutás. Az utolsó fél órára a szenegáliak szemlátomást már hit nélkül játszottak, érződött, hogy ekkora hátrányban elment a kedvük is a futballtól. Sok minden már nem is történt, Anglia 3-0-ra nyert, és a végén már spórolhatott az erővel a Franciaország elleni, szombat esti negyeddöntőre. Érdekesség, hogy az angoloké az egyetlen válogatott, amely még nem kapott sárga lapot a katari világbajnokságon!

Anglia–Szenegál 3–0 (2–0)
Katar, al-Hor. 65 985 néző V.: Barton (salvadori).
Anglia: Pickford – Walker, Stones (Dier, 76.), Maguire, Shaw – Henderson (Phillips, 82.), Rice, Bellingham (Mount, 76.) – Saka (Rashford, 65.), Kane, Foden (Grealish, 65.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Szenegál: Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs (Ballo-Toure, 84.) – Diatta (P. M. Sarr, a szünetben), Ciss (Gueye, a szünetben), Mendy, I. Sarr – Ndiaye (Abass, a szünetben) – Dia (Diedhiou, 72.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Gólszerzők: Henderson (38.), Kane (45+3.), Saka (57.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!