Foci vb 2022

2022.12.17. 21:30

Arannyal felérő a bronzérem Horvátországnak

Mint ismert, a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság harmadik helyért rendezett találkozóján Horvátország 2–1-re legyőzte Marokkót, így megszerezte a bronzérmet – 1998 után másodszor. A mérkőzés után a két szövetségi kapitány, Zlatko Dalic és Valid Regragi, valamint a győztes gólt szerző Mislav Orsic nyilatkozott.

– Számunkra ez arannyal felérő bronzérem. Nehéz mérkőzés volt, melyen a harmadik helyezést a teljes horvát nemzetnek, a szurkolóinknak ajánljuk. Egymás után két világbajnokságon szereztünk érmet, és a mostani eredményünket egyben Miroslav Ciro Blazevicnek ajánlom, vele kezdődött minden 1998-ban. Főnök, ez az Öné. Lehet akár öt érmet nyerni, de Ciro marad az edzők edzője örökké – mondta Zlatko Dalic.

– A srácok megérdemelnek minden elismerést, nagyot játszottak az eredményre is ügyelve. Lényegében azok játszottak nálunk, akik egyáltalán egészségesek, s kevesen hitték azt alighanem, hogy ez a harmadik hely sikerülhet. Az ellenfél jobb oldalát próbáltuk megbontani, Perisic helyett aztán Orsicot kellett behoznom, hogy az igazi kemény munkát elvégezze – tette hozzá a horvátok szövetségi kapitánya.

– Még nem tértem magamhoz abból, amit sikerült elérnünk. Amikor visszaértünk Horvátországba, akkor látjuk majd igazán. Gondoltunk arra, hogy Marokkónak is lesznek esélyei, de szerencsére sikerült levédekeznünk az ellentámadásait – mondta Mislav Orsic, aki a győztes gólját karrierje legszebb találatának nevezte.

– Szerettünk volna örömet szerezni a közönségnek. Azt gondolom, hogy tudunk ebből a világbajnokságból tanulni. Látjuk a hibákat, de boldogok vagyunk, hiszen a világ négy legjobb csapata közé kerültünk. Gratulálok Horvátországnak, megérdemelte a bronzérmet, rendkívül tapasztalt csapat. Azt gondolom, az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is kiváló teljesítményt nyújtottunk. Tovább dolgozunk, ahogyan tíz éve mindig. Ezen az úton megyünk tovább – nyilatkozta Valid Regragi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!