Foci vb 2022

2022.12.07. 16:01

Elköszönt Eden Hazard

Szerdán Eden Hazard bejelentette, hogy lezártnak tekinti válogatottbeli pályafutását. A Real Madrid kiválósága 126 mérkőzésen 33 gólt szerzett a belga labdarúgó-válogatottban, amely az idei világbajnokságon csalódást keltően szerepelt – nem jutott tovább a csoportjából.

Doha, 2022. november 27. A belga Eden Hazard (k), valamint a marokkói Asraf Hakimi (b) és Akim Zijes a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Belgium-Marokkó mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 27-én. MTI/EPA/Georgi Licovszki

Fotó: Georgi Licovszki

– Elérkezett egy fejezet lezárásának ideje. Köszönet a szeretetért, a semmihez sem hasonlítható támogatásért, a 2008 óta közösen megélt boldog pillanatokért. Úgy döntöttem, hogy befejezem a válogatottbeli pályafutásomat. Az utódok bevetésre készek. Hiányozni fogtok – fogalmazott Instagram-bejegyzésében a belga válogatott 31 éves csapatkapitánya, akitől a vörös ördögök hivatalos közösségi felületei is elköszöntek.

Hazard 17 évesen mutatkozott be a belga válogatottban 2008-ban, azóta 126 mérkőzésen 33 gól és 36 gólpassz fűződött a nevéhez. Nem kevesebb mint 56 alkalommal csapatkapitányként vezette ki a vörös ördögöket a játéktérre.

Eden Hazard szimbolikus alakja a belga aranygenerációnak, távozása nem csak az ő pályafutásában jelenti egy korszak végét. Mint ismert, a horvátok elleni, kieséssel felérő 0–0 után Roberto Martínez is bejelentette: a továbbiakban nem ő a belga válogatott szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!