Foci vb 2022

2022.12.07. 13:10

Enrique kérése után még kínosabb a nulla értékesített tizenegyes

Mint ismert, Spanyolország gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott Marokkótól a katari labdarúgó-világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a tornától. A spanyol játékosok egyetlen tizenegyest sem tudtak értékesíteni, ez pedig Luis Enrique korábbi kérése miatt még kellemetlenebb a számukra.

ar-Rajján, 2022. december 6. Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 6-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Fotó: Tolga Bozoglu

A goal.com a cikkében azt írja, hogy a szövetségi kapitány kiszabta a játékosainak, hogy úgy érkezzenek meg a tornára, hogy legalább ezer tizenegyest elvégeztek gyakorlásként.

– Több mint egy éve, az egyik edzőtáborunk során kértem meg őket, úgy érkezzenek meg majd a tornára, hogy gyakorlásként legalább ezer tizenegyest elvégeztek – mondta Luis Enrique.

Hozzátette, hogy ha úgy repülnek Katarba, hogy majd itt akarják begyakorolni, akkor az nem lesz elég a sikerhez. Kifejtette, hogy ha valaki alaposan begyakorolja a büntetőrúgást, akkor nem érheti meglepetés. Ez egy olyan eleme a játéknak, melyre előre fel lehet készülni.

Luis Enrique egyébként mindhárom kapusa kapcsán megemlítette, hogy jól védik a tizenegyeseket (Unai Simón hárított is egyet), valamint hogy az edzések végén sok játékosát látja gyakorolni őket. Azt nem tudjuk, hogy a három spanyol (a tizenegyespárbajra becserélt Pablo Sarabia, Carlos Soler és Sergio Busquets) elvégezte-e a házi feladatát, de az, hogy az összes kimaradt, nagyon rosszul fest. Persze Jasszin Bunut, a marokkóiak kapusát megilleti a dicséret, aki mindháromnál eltalálta az irányt, és kettőnél védeni is tudott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!