Foci vb

2022.12.06. 20:38

Ifjabb Petrók Viktor szívéhez a spanyolok állnak a legközelebb

Fenyő Gábor

ar-Rajján, 2022. december 6. A spanyol játékosok, miután 3-0-ra kikaptak a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkõzés 0-0-ra végzõdött hosszabbítása utáni büntetõpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 6-án. MTI/EPA/Mohamed Meszara

Fotó: Mohamed Meszara

Ahogy mondani szokás, előre megvolt írva ifjabb Petrók Viktor sorsa. Édesapja, a 69. életévét taposó idősebb Petrók Viktor háromszor is tagja volt az NB I.-es jogot kiharcoló Kaposvári Rákóczinak, s összesen 85 élvonalbeli meccset tudhat maga mögött zöld-fehér színekben. Fia annak a következő generációnak volt a tagja, amely 2005-ben negyedszer jutott fel az NB I.-be. A most 41 éves ifjabb Petrók Viktor több mint 130 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára; 2006-ban a hetedikek, rá egy évre pedig a hatodikak lettek, ami a Kaposvári Rákóczi eddigi legjobb eredménye.

– Ezen a labdarúgó-világbajnokságon nem igazán voltak bombameglepetések – kezdte Petrók Viktor. – Pontosabban fogalmazva akadtak váratlan eredmények még a csoportmérkőzések elején, de Argentína pénteken este Hollandiával csatázhat a legjobb négy közé jutásért, Szaúd-Arábia pedig elköszönt a csoportmérkőzések után. A németek gyors búcsúja nem lepett meg különösebben: elmúltak a szép idők, jelenleg ők most ennyire képesek.

De mit vár Petrók Viktor a keddi utolsó két nyolcaddöntőtől?

– Megmondom őszintén, én a spanyolokat favorizálom, így természetesen nekik szurkolok, a klubcsapatok közül pedig a Barcelona áll hozzám a legközelebb – mondta még a mérkőzések előtt. – Minden nagy világeseményen van egy úgynevezett fekete ló: nagyon bízom abban, hogy ez nem a spanyolok ellenfele, Marokkó lesz... A Portugália–Svájc ütközet már sokkal neccesebb. Nagyon együtt van ez a mostani svájci csapat: nem volt náluk generációváltás, érzik egymást a pályán. Vagyis ha esetleg Svájc kerülne ki győztesen a csatából, nem lennék annyira meglepődve.

– S mely ország ünnepelhet majd a katari világbajnokság zárásakor?

– Erre a kérdésre nem tudok válaszolni... – felelte. – Az idő előre haladtával egyre inkább körvanolódzik egy brazil–francia döntő. Persze, ez attól is függ, hogy hány játékos – és mennyire – sérül meg, nem vethető harcba. Az biztos, hogy az aranymeccsen mindenkinek a maximumot – vagy még annál is többet – kell majd nyújtania: az adott pillanatnyi forma, a (megfelelő) lelkiállapot sorsdöntő lesz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!