Vb 2022

2022.12.03. 22:05

Ryan hibája megpecsételte az argentinok ellen Ausztrália sorsát

Sokáig úgy tűnt, Ausztrália nem fog nagyobb gondot okozni Argentínának a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, de a hajrára felpörgette az eseményeket.

Az argentin Julian Alvarez ünnepel, miután belõtte válogatottja második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság Argentína-Ausztrália nyolcaddöntõ mérkõzésén az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Nem sok esélyt adtak sem előzetesen, sem a mérkőzés képe alapján az ausztráloknak Argentína ellen. McGree-ék teljesen átadták a területeket az ellenfélnek, szinte csak az kötötte le a figyelmüket, hogy ne engedjék kapura lőni az ellenfelet. Igaz, Behich egy két felfutásával tudott veszélyt teremteni Emiliano Martinez kapuja előtt is. A másik oldalon azonban Messi az első lehetőségéből lőtt egy tőle megszokott gólt. Tizennégy méterről helyezte ballal a jobb alsóba elegánsan a labdát.

A fordulás után aztán úgy tűnt, egy hiba végleg megpecsételi Ausztrália sorsát, ugyanis Ryant letámadta de Paul, s bár őt átverte a hálóőr egy csellel, Alvarez lecsapott a labdára, s az üres kapuba lőtt.

Az argentin Julian Alvarez (j) belövi válogatottja második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság Argentína-Ausztrália nyolcaddöntõ mérkõzésén az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A hajrához közeledve azonban a csereként beálló Goodwin borította az erőviszonyokat. Egy rövid argentin felszabadítás után eresztett el egy húszméteres bombát, ami Fernandezen megpattanva a kapuba vágódott. Ez után volt pár jó perce az ausztráloknak, amivel izgalmassá tették a találkozót.

A 89. percben aztán Lautaro Martinez eldönthetett volna mindent, hiszen 15 méterre a kaputól teljesen üresen kapott egy labdát a végtelenül önzetlen Messitől, de kapásból fellőtte a lelátó felső soraiba a labdát. Nagyon gyenge formában játszik eddig az Inter csatára. Onnantól ugyan ismét nyomtak a dél-amerikaiak, nem tudták lezárni a meccset, s majdnem jött is a slussz poén, Kuol vette át szépen a labdát a tizenhatoson belül, de Emiliano Martinez hárítani tudott bravúrral.

Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0)
Labdarúgó világbajnokság, nyolcaddöntő.
Argentína: E. Martinez – Molina (Montiel, 80.), Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico, 71.) – de Paul, Fernandez, Mac Allister (Palacios, 80.) – Alvarez (La. Martinez, 71.), Messi, Papu Gomez (Li. Martinez, 50.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic, 72.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol, 72.), Baccus (Hrustic, 58.), Mooy, McGree (Goodwin, 58.) – Duke (Maclaren, 72.), Irvine. Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Gólszerzők: Messi (35.), Alvarez (57.), ill. Fernandez (77. – öngól).

Forrás: bama.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!