Friss hírek

2004.11.18. 15:53

Demszky Gábor meghívóját hiányolja a Fidesz-MKDSZ-frakció

A Fidesz-MKDSZ-frakció nehezményezi, hogy a fővárosi forrásmegosztás kerületekkel történő jövő keddi egyeztetését a hagyomány ellenére nem Demszky Gábor, hanem Molnár Gyula XI. kerületi MSZP-s polgármester hívta össze - erről a nagyobbik ellenzéki párt két politikusa beszélt a főpolgármesteri hivatal épületében csütörtökön.

BAMA

"Hol van Demszky Gábor?" - tette fel a kérdést Kupper András, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. "A fővárosi kerületek  polgármestereit a fővárossal történő egyeztetésre, majdnemhogy  Demszky Gábor nevében, Demszky Gábor helyett, az MSZP budapesti  elnöke hívta meg" - mondta a politikus. 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta:  14 éves hagyomány, hogy a forrásmegosztási tárgyalásra a  főpolgármester hívja össze a polgármestereket. 

Újságírói kérdésre azonban hozzátette, jogszabály erről nem  rendelkezik. "Eljutottunk oda, hogy nem tudjuk milyen háttéralku  eredményeként, úgy tűnik, hogy a fővárost az MSZP budapesti elnöke  irányítja" - összegezte a frakció véleményét Wintermantel Zsolt. Úgy tűnik a főpolgármester nem képes, nem akarja irányítani a  várost, sőt a helyettesétől is elvette ezt a feladatot - utalt a  frakcióvezető-helyettes arra, hogy az egyeztetésre összehívó  levelet, Molnár Gyula mellett, nem Atkári János (SZDSZ), hanem Tiba  Zsolt főjegyző írta alá. 

A frakcióvezető-helyettes elmondta: a polgármesterek  megalázásának tartják, hogy a kormánypárt "szocialista mutyivá  silányítja" a fővárosi forrásmegosztás kérdését. 

Kupper András megjegyezte, úgy látszik, hogy Atkári János nem  lesz már sokáig főpolgármester-helyettes, hanem pozícióját Lakos  Imre (SZDSZ) veszi át. 

Wintermantel Zsolt azt mondta, az, hogy Molnár Gyula  hívta össze a forrásmegosztás kerületekkel történő egyeztetését, a  XI. kerületi polgármester főpolgármesteri ambícióit jelzi.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!