Friss hírek

2005.08.24. 12:43

Ellenőrzik a szerbiai katonai kiadásokat

BAMA

Beta: Mladjan Dinkics szerbiai pénzügyminiszter tegnap bejelentette, hogy az elkövetkező napokban az illetékes szervekben a katonaság költségvetésében a fegyelem megteremtéséről folytatnak vitát. A szerbiai polgárok pénzét költik, s ennek ellenőrzését illetően egy minisztérium sem lehet kivétel, a védelmi minisztérium sem, és itt nincs kompromisszum, sem egyezkedés - nyilatkozta Dinkics az újságíróknak. Hozzátette, hogy a katonaság pénzügyeivel kapcsolatban tarthatatlan a jelenlegi helyzet, változásokat kell eszközölni. A G17 Plusz politikai párt elnöksége a hét végéig tárgyalni fog Prvoszlav Davinics védelmi miniszterről, e párt tisztségviselőjéről. Mint ismeretes, Davinics elutasította Dinkics javaslatát, hogy Alekszandar Radovicsot, a Szerbiai Adóhivatal egykori igazgatóját kinevezzék a katonai költségvetéssel megbízott védelmi miniszterhelyettesnek. Dinkics közölte, hogy Radovics kinevezésével egyetértett Davinics és Miroljub Labusz szerbiai kormányfő-helyettes, a G17 Plusz elnöke is, de még nem tárgyaltak erről Montenegró képviselőivel. Szerbia polgárainak pénzéről van szó, és ehhez nem kell Montenegró egyetértése. Szerbia a Montenegróval közös katonaságnak a Szerbia területén való tevékenységére évente 43 milliárd dinárt (mintegy 150 milliárd forintot) fordít - mondta Dinkics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!