Friss hírek

2005.08.31. 14:54

Gyáva kísérlet a vajdasági magyarság megfélemlítésére

A VMSZ délbácskai-szerémségi körzeti szervezete közleményt adott ki a Kasza József ellen tegnap elkövetett szabadkai bombatámadás kapcsán.

BAMA

A közleményt az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap mai száma közli: "Kasza József a vajdasági magyarság legismertebb és legbefolyásosabb politikusa, valamint a legerősebb magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Ilyen minőségben már több alkalommal halálosan megfenyegették. Tette ezt Arkan, a szerb képviselőházban, majd jöttek a névtelen telefonzaklatások, néhány hónapja pedig a letartóztatási követelések. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nem hátrált meg, nem lett letartóztatva. Következett az alattomos és gyáva hajnali bombamerénylet. Történik ez akkor, amikor semmilyen előrelépés, haladás nincs a horgosi kegyetlen magyar családirtás ügyében, amikor néhány hete Újvidéken összevertek két magyar fiatalembert, és a nyomozószervek azt állítják, hogy egymást intézték el. A VMSZ délbácskai-szerémségi körzeti szervezete elnökségének álláspontja szerint szervezett akcióról van szó, amelynek célja elsősorban a vajdasági magyarság megfélemlítése. A legerélyesebben elítéljük a bombatámadást, követeljük a gyors, átfogó és eredményes nyomozást, a tettes/tettesek felderítését és letartóztatását. Követeljük, hogy a belügyminisztérium folyamatosan tájékoztassa a közvéleményt és a VMSZ elnökségét az ügy fejleményeiről." A közleményt a VMSZ délbácskai-szerémségi körzeti szervezetének nevében Miavecz Béla elnök írta alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!