Friss hírek

2005.11.04. 13:50

Átalakul a külképviseleti hálózat

Jövőre átalakul a külképviseleti hálózat, amelyben a takarékos gazdálkodástól függetlenül módosításokat kell végrehajtani. A változtatások részeként bezár az ulanbátori, a limai és a bogotái nagykövetség – jelentette be Somogyi Ferenc külügyminiszter.

BAMA

Bezár a hosiminvárosi és a montreáli főkonzulátus is, ugyanakkor új külképviselet nyílik a koszovói Pristinában. A bonni és a stuttgarti főkonzulátus összevonásával új misszió kezdi meg működését Düsseldorfban, szintén új főkonzulátus nyílik Csíkszeredán, emellett Ausztriával közösen működik majd a podgoricai (Montenegró) magyar külképviselet. A külügyminiszter kiemelte: bár a tárca jövő évi előirányzata mintegy tíz százalékkal csökken az ideihez képest, ennek megalapozott, tervező munkával elegendőnek kell lennie. Hozzátette: a megszokott nyugdíjazási folyamaton kívül elbocsátásokra a Külügyminisztériumban jövőre nem kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!