Friss hírek

2005.11.25. 18:26

Bernie Ecclestone eladta Forma 1-es részesedését

Bernie Ecclestone, a Forma 1 mindeddig mindenhatónak tartott ura, és a BayernLB német bank megvált a száguldó cirkuszban, illetve azt irányító Forma One Groupban birtokolt részvényeitől, jelentette a BBC.

BAMA

Nem hozták nyilvánosságra, hogy a CVC Capital Partneres csoport, amelyik a részvényeket megvásárolta, mennyit fizetett az értékpapírok mintegy 75 százalékáért. A száguldó cirkuszt azonban a megegyezés értelmében a Formula One Group keretein belül végrehajtási főnökként továbbra is Ecclestone úr irányítja majd. A most nyélbe ütött üzlet pontot tesz a Forma 1-ben hónapok óta zajló belharcokra.

 

Az elmúlt idényben három bank már legális lépésekhez folyamodott annak érdekében, hogy nagyobb befolyást szerezzen a versenyek menetére. A JP Morgan, a Lehman Brtothers és a BayernLB azt állította, hogy nem tisztességes módon megfosztották azoktól a döntéshozói jogosultságaitól, amelyek a részvényeik arányában megillették volna őket. "El vagyunk ragadtatva attól, hogy mint többségi tulajdonossal, együttműködhetünk azzal a CVC-vel, amelynek hosszútávú stratégiái és elképzelései hozzájárulnak majd a csapatok, a szponzorok és a gyártók stabilitásához", jelentette ki Bernie Ecclestone.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!